Hamburg’ta Milletvekili ve Millet Buluşması

Saadet Partisi Hamburg, parti içi çalışma programı çerçevesinde Milletvekili ile Milletin buluşmasını organize etti. Toplantıda parti programı ve seçmenin sorunları konuşuldu.

Haber : Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

Saadet Partisi Hamburg teşkilatının “Medya ve STK Buluşması” başlığı altında düzenledikleri toplantıda, İstanbul Saadet Partisi Milletvekili, Grup Bşk. Vekili Av. Bülent Kaya konuşmacı olarak yer aldı. Mümmelmannsberg  semtindeki MSV Hamburg Vereinshaus‘da yapılan kahvaltılı toplantıda Hamburg ve çevresinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcileri ve basın mensupları hazır bulundu.

KATILANLAR

Saadet Parti üyeleri ile organizeyi tertipleyen Saadet Partisi Hamburg teşkilatı Başkanı Salih Demirci, İbrahim Gümüşoğlu (Saadet Avrupa Teftiş Kurulu Başkanı) , Ahmet Avcı (Saadet Hamburg Halkla ilişkiler sorumlusu), Yasin Akça (Saadet Partisi Hamburg), STK temsilcileri Ruhi Özer (Sivasspor Taraftar Derneği) , Ragıp Ayhan (Giresun Görele Derneği), Remzi Jasim (Irak Türkmenler Derneği), Selçuk Han (İyi Parti Almanya kurucu başkanı) , Ekrem Daşdemir (İyi Parti Hamburg), Yaşar Gümüştaş (İyi Parti Hamburg), Halil Halilov (Almanya -Azerbaycan Dostuk Köprüsü Derneği Başkanı), Süleyman Altınova (Yeniden Refah Partisi Hamburg), Mehmet Özlü (SH BJK Bşk)., Hulisi Işıtan (CHP Hamburg Birliği Başkanı), Erdoğan Bayram (CHP Hamburg Bş. Yardımcısı), Mehmet Emin Süzen (EUBA Başkanı), Basın mensupları olarak Tayyar Özcan, Ahmet Durmuş, Salih Kartal, Naciye Aslan, Zafer Özpolat, Rıza Atamtürk, hazır bulundular.

BAŞKAN SALİH DEMİRCİ’DEN SELAMLAMA

Saadet Partisi Hamburg Bölge Başkanı Salih Demirci yapığı konuşmada programın içeriği hakkında bilgi verdi. Parti çalışması gereği on milletvekilinin Avrupa’da çeşitli bölgelerdeki çalışmalar bünyesinde İstanbul Milletvekili Av. Bülent Kaya’yı tanıtarak, basın ve STK temsilcileri ile görüştükten sonra üyeler ile devam edecek olan program akışı hakkında bilgi verdi.

Grup Başkanvekili Av. Bülent Kaya, Hannover ve Bremen‘den sonra Hamburg olarak sürdürdükleri “Milletvekili Millet Buluşması” toplantılarında parti programı ve milletin sorunları hakkında görüşler konuşuldu.

NEFESİMİZ ENSENİZDE
Bülent Kaya, konuşmasında 28. dönem seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın devletin imkanlarını kullanarak yaptığı seçim kampayasının yanlışlığına vurgu yaptı. “Millet bir tercihte bulundu. Mecliste görevimizi layığıyla yapmak için çalışacağız.” diye halkın kendilerini muhalefete getirdiklerini ve  görevlerinin gereğini yapacaklarını anlatan Kaya;” Nefesimiz ensenizde olacak. Saadet Partisi olarak vergilerin kullanılması gerektiği yerlerde kullanılmasının takipçisi olacağız. Hükümetin çalışmalarında milletin menfaatine olan projelere destek olurken, milletin çıkarlarına uymayan projelere karşı duruşumuzu sergileyeceğiz” diye konuşmasına devam etti.

HUZURLU BİR ORTADOĞU HUZURLU BİR AVRUPA
Program sonunda misafirlerin sorular ve sorunlarını dinleyen Kaya, başlıca Ortadoğu’daki güncel İsrail ve Hamas arasındaki savaş ve çevreye etkileri üzerine geniş bir yorum yaparak “Huzurlu bir ortadoğu huzurlu bir Avrupa demek” diye düşüncesini anlattı. Yurt dışında yaşayan Türklerin özellikle tatil zamanları seyahatler ve Türkiye’de yaşadıkları sorunlar konuşuldu  ve sorunların çözümlenmesi için kendisinden TBMM’de dile getirilmesi istendi.

Türkiye’deki demokrasi anlayışı ile Avrupa arasındaki farklılıklar üzerine görüşler de belirtildi. “Bütün siyasi partiler ile görüşürüz. Hiç bir parti ülkenin kötülüğü için çalışmaz. Seçimlere genel olarak yalnız gireceğiz, lakin özel durumlar halinde bazı partiler ile ittifak yapabiliriz” sinyalini veren Kaya katılımcılara teşekkür etti.

ÜYELERLE  BİR ARAYA GELDİ

Günün ilerleyen saatlerinde Saadet Parti teşkilatı ve Üyeleriyle yapılan görüşmede konuşan Milletvekili Avukat  Bülent Kaya, Türkiye’de yapılan Genel Seçimleri tafsilatlı şekilde değerlendirdikten sonra, Meclis’in çalışma sistemi ve gündemdeki görüşmeler üzerine açıklamalarda bulundu. İlgiyle takip edilen konuşmasında Türkiye’nin genel tabosunu örneklerle ortaya koydu.  Toplantı, son bölümdeki ise soru-cevap faslı ile sona erdi. Almanya temaslarını böylece tamamlayan Kaya, Meclis çalışmalarına katılmak üzere Türkiye’ye döndü. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir