Hulisi Işıtan: “CHP’nin Yerel Seçim Başarısı, Genel Seçim İçin Bir İşarettir!”

CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde elde ettiği başarı ve düzenlenecek etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan, yardımcıları Erdoğan Bayram ve Zeynep Arslan ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haber: Mehmet Atak / Fotoğraf: Rıza Atamtürk, Ali Akdemir

Türkiye‘de 31 Mart’ta yapılan Yerel Seçimlerde, CHP’nin 51 yıl sonra yüzde 38 oy alarak ülke genelinde büyükşehir ve iller bazında belediye başkanlıklarında çoğunluk sağlamasının ardından, CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan ile Başkan Yardımcıları Zeynep Arslan ve Erdoğan Bayram’ın katılımıyla Wandsbek semtindeki Baklava’da düzenlenen değerlendirme toplantısında medya mensupları Ahmet Durmuş, Mehmet Atak, Emin Sağlık, Rıza Atamtürk, Zafer Özpolat, Kazım Korkmaz, Naciye Aslan, Ali Akdemir ve Engin Baş hazır bulundu.

BAŞKAN HULİSİ IŞITAN: “Seçmenler Bize Kredi Açtı!”

CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan, 1,5 yıl önce göreve başladığını ve şu anda 300 civarında olan üye sayısını 350’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP olarak sağladığımız yüzde 38’lik oy başarısının temelinde, vatandaşın tabandan gelen bir uyanışla gerçekleri görüp bize kredi açması yatmaktadır. Belediye seçimlerinde yüzde 65’lik oran, ‘Yerel’den Genel’e giden yolun bir işareti’ olarak değerlendirilmelidir. Belediyelerimizin halkın sorunlarına inerek sağlayacağı hizmetler, erken bir Genel Seçim için etkili olacaktır” ifadelerini kullandı.

Medya mensuplarıyla bu tür toplantıların sıkça yapılacağını belirten Başkan Işıtan, 1 Mayıs Çarşamba günü Armada Düğün Salonu’nda yemekli ve müzikli bir Değerlendirme etkinliği düzenleneceğini ifade etti. Basın mensuplarının çeşitli konulardaki soruları karşısında zaman zaman Başkan Yardımcıları Erdoğan Bayram ile Zeynep Arslan da açıklamalarda bulundu.

“ALMANYA GELECEK İÇİN İMAMOĞLU’NA SICAK BAKIYOR”

Gazetecilerden Zafer Özpolat’ın, “Tüzük konusundaki sıkıntılar nasıl giderilecek? Genel Seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorularını Hulisi Işıtan şu sözlerle yanıtladı: “Tüzük konusu ancak Genel Merkez ile Yurtdışı Birlikleri arasındaki bir uzlaşma ile çözülebilir. Milletvekili adaylığını düşünmüyorum.”

Ali Akdemir’in “Yerel Seçimlerdeki başarının sırrı nedir?” sorusuna karşı da Başkan Işıtan, “Bu başarımızın temelinde, önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun akıllı politikasının rolü vardır” açıklamasını yaptı.

Ahmet Durmuş, Mehmet Atak, Rıza Atamtürk, Naciye Arslan, Emin Sağlık ve Engin Baş’ın, “Yurtdışındaki seçmenler neden yerel seçimlerde oy kullanamıyor? Adı Atatürk’le özdeşleşen Samsun’da CHP neden sadece bir ilçede kazanabiliyor? Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier neden İmamoğlu ile görüştü? Demokratik Kültür Derneği’nin hedefi nedir?” şeklindeki soruları da özetle şu şekilde cevaplandı:

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Türkiye’ye yaptığı gezi programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ikinci defa seçilen Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi çok önemliydi. Muhtemelen, gelecekte daha üst görevlere gelme potansiyeli görüldüğü için olabilir. Yurtdışı’nın da seçim bölgelerine ayrılması durumunda ortaya çıkan şikayetler de ancak o zaman çözülebilir. Samsun ilimizde yöresel bazı nedenlerle CHP maalesef başarı sağlayamamıştır, ancak bir toparlanma sürecine girmiştir.”

Hulisi Işıtan, medya temsilcileriyle bu tür verimli toplantıların gelecekte daha geniş bir katılımla yapılmasının planlandığını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir