Karadeniz’in gülen yüzü Hakan Kılıçlı, son yolculuğuna uğurlandı!

Bundan bir süre önce yakalandığı amansız kanser hastalığına karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yuman, Trabzon doğumlu Hakan Kılıçlı, Hamburg’un Lurup semtinde bulunan Volkspark mezarlığında, çok sayıda kişinin katıldığı bir cenaze töreniyle ve dualarla defnedildi. 

Haber ve Fotograflar: Ali Akdemir

HAMBURG BİR DEĞERİNİ YİTİRDİ!

Hüznün kollarına düştüğünü görmedik,

Umutsa hiç terketmedi seni,

Ve sen bizimleyken,

Tebessüm hiç eksik olmadı gözlerinden!”

Hamburg Eyalet Meclisi Sol Partı milletvekili Metin Kaya, Hamburg muhtarı olarak bilinen SPD’li Behçet Algan, şair Hüseyin Ertuğrul, CHP partisi Hamburg Birliği başkan yardımcısı Erdoğan Bayram, müzisyen Cemalettin Zeyrek, Anatolia Tiyatro yönetmeni Ahmet Mirza ve oyuncuları olmak üzere STK, İş, Spor ve Sanat çevrelerinden çok sayıda  kişinin katıldığı cenaze töreninde, çok üzgün olduğu görülen Hakan Kılıçlı’nın ağbisi İsmail Kılıçlı, kardeşinin Zonguldak, Trabzon, İzmir ve Kocaeli’den Hamburg’a uzanan yaşam öyküsünden kesitleri duygusal bir ses tonuyla anlattı. İsmail Kılıçlı, „kardeşim, çocukları, hayvanları çok severdi. Ayrıca eşine ve çocuklarına çok bağlıydı” dedi.

Törende ayrıca milletvekili Metin Kaya, merhumun yeğeni Hülya Ayan ve ortanca kızı Suzan da duygularını dile getirdikleri  konuşmalar yaptı.

BİR GÜZEL İNSAN HAKAN‘A UĞURLAR OLA!

Trabzon doğumlu olan, taksicilik yaparak geçimini  sürdüren, yaklaşık 4 yıl önce lenf kanserine yakalanan ve 2 yıldır Kemorterapi tedavisi gören ve  bir ay kaldığı Altona hastanesinde yaşam mücadelesini kaybeden   Karadeniz’in gülen yüzlü insanı  Hakan Kılıçlı için düzenlenen cenaze törenine katılan yakınları, arkadaşları ve dostları onunla son kez vedalaşarak onu toprağa kendi elleriyle defnettiler.

Eşi Ayten Kılıçlı’nın  üzüntüden ayakta durmakta zorluk çektiği cenaze töreninde,  bir çok kişinin gözyaşlarına hakim olmadıkları görüldü. Çok sayıda taksici arkadaşının da katıldığı cenaze töreninde, zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Hakan’ı tanıyan yakınları ve arkadaşları onu toprağa defin işlemi esnasında  ona  karşı son görevlerini yerine getirdiler..

YORUM: ALİ AKDEMİR

MEZARLIK ADETA ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNDÜ!

Her insanın tırmanmak istediği bir gökyüzü ve her insanın gizlediği bir çocuk yüzü varmış. Karadeniz’in çocuk yüzlü güzel yürekli insanı Hakan, tırmandığı gökyüzünün doruklarında türküleri gibi, koskocaman bir kırmızı güldür“

On iki Temmuz sabahı aramızdan ansızın ayrılan ve toprağa kendi ellerimizle verip, sonsuzluğa uğurladığmız can dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsü içersindeyim.

Hamburg’un  bir değeri,  mütevazi kişilik, insan sevdasını, kırmızı bir gül gibi yüreğinde her zaman sıcağı sıcağına taşırdı. Yediden yetmişe gönüllerde taht kuran, SuzanMelisa ve Aylin’in  babası, Ayten‘in hayat arkadaşı Hakan Kılıçlı yaşamıyor artık. O hayatının baharında amansız hastalık kansere karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybederek, sonsuzluğa göçtü gitti.

O İNSAN SEVDALISI BİR YÜREKTİ!

O sözdü, hoşgörüydü, kardeşlikti,  o dayanışmaydı.  O Hamburg’tu, O Türkiye‘ydi. O hepimizin dilindeydi. Şimdi hepimizin yüreğinde yaşayacak. Kendisini tanımaktan kendimi çok mutlu hissediyorum

O artık yaşamıyor.  O yüreğinde kabaran sevda dalgalarıyla, gülen gözleriyle,  ağız dolusu gülüşüyle, mütevazi kişiliğiyle, toplumsal sorunlara karşı duyarlılığıyla, o yardımsever tavrıyla, daha bir çok güzel özelliğiyle anılarımızda kalplerimizde yaşamaya devam edecek.

Güle Güle Uğurlar Olsun, Işıklar içinde Uyu, Devrin Daim Olsun koca yürekli güzel insan ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir