Mehmet Yıldız’dan AfD açıklaması: “ Yasak Yeterli Değil – Faşizm Bir Görüş Değil, Bir Suçtur“

Hamburg Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, Hamburg Parlamentosunun son oturumunda önemli açıklamalar yaptı. AfD’li yetkililerin, partinin iktidara gelmesi halinde toplu sınır dışı edilmelere yönelik bir “master planı”nı görüşmelerinin sert bir dilde eleştiren Yıldız, faşizmin bir görüş olmadığını aksine bir suç olduğunun altını çizdi.

AŞIRI SAĞCILAR YASAKLANMALI

Tüm faşist örgütler ve propagandaları yasaklanması gerektiğini söyleyen Yıldız, “ Sözde düşünce özgürlüğü bahanesi altında insanlık dışı, ırkçı ve faşist ideolojinin yayılmasına izin verilmemelidir. Faşizm bir görüş değil, bir suçtur. Potsdam’daki aşırı sağcılar ve AfD yetkilileri arasındaki buluşmanın ardından ortaya çıkan „master planı“ tüm göçmenlere ve onlarla dayanışma gösteren herkese yönelik bir saldırıdır. Ancak bu sadece buzdağının görünen kısmıdır. Faşistlerin daha da güçlenmesini önlemek için her şeyi yapmalıyız. Mecklenburg-Vorpommern’den bir AfD eyalet milletvekili 2015 yılında iktidara geldikten sonra solcuları çakıl ocağına atmaktan bahsetmişti. Reich örgütü üyeleri devrim planlıyor ve militan faşistler şiddet ve savaş uyguluyor. Aşırı sağcı faşistlerin ideolojisi ve uygulamaları insanlık dışıdır ve tüm insanların onuruna saldırıdır.” diye konuştu.

HAMBURG‘DA NSU KOMİSYONU KURULMALI

Özellikle derin devletin ve istihbarat servislerinin aşırı sağcılara karşı tutumunu eleştiren Yıldız şöyle konuştu: “ Octoberfest saldırısında yada NSU cinayetlerinde yaşanan skandalları hepimiz gördük. Tarihten ders çıkarmalı ve faşistlerin tekrar iktidarı ele geçirmeye çalışmasını finanse eden güçlere karşı önlem almalıyız. AfD ve benzeri ırkçı ideolojiyi politik olarak hafifletmek yerine reddetmeliyiz. Friedrich Merz ve diğer muhafazakâr politikacıların popülist bir şekilde sağdan oy almaya çalışmasına izin vermemeliyiz. Hamburg’da NSU cinayetiyle ilgili bir soruşturma komitesi kurulması için mücadele etmeliyiz. 90’lı yıllardan beri mülteci hakları sistematik olarak adım adım geriletilmesi aşırı sağcıların yolunu açtı.“

FAŞİZME KARŞI EN ETKİLİ ÇÖZÜM GÜÇLÜ SOSYAL POLITIKALARDIR

Dünya çapındaki yaşanan savaşlar, enerji fiyatlarındaki artışı, ekonomik krizi, artan enflasyonu yada Alman hükümetini prostesto edilmesinin otomatikman aşırı sağcı damgası vurmanın haksızlık olduğuna değinen Yıldız Ekonomik kriz, yüksek enflasyon, enerji fiyatlarındaki artış ve Ukrayna’ya silah tedarikine dair suçlamalar gibi konularda sorumluluğu göçmenlere ve mültecilere atmak yerine, faşizme karşı en etkili çözüm güçlü sosyal politikaları benimsemektir. Sömürgecilikten kurtulmak ise iç/dış politikada barış ve saygı ilkesine odaklanmaktır.“ dedi.

YILDIZ: “HAMBURG, İNSAN ONURU IÇIN GÜVENLİ BIR LİMAN’DIR. FAŞİSTLER İÇİN DEĞİL“

AfD’nin mülteci ve göçmenleri Almanya’dan yollanma skandalından sonra şimdi de ‘Hamburg – kaçak göç için güvenli liman değil!’ başlıklı konuyu Bürgerschaft’ta tartışmaya açmasını kabul edilemez olarak bulan Yıldız,  “ AfD’nin bu çıkışı insanlık karşıtı tutumunu tam anlamıyla ortaya koymaktadır. Bu kabul edilemez. Mülteciler ve göçmenler bir kez daha ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun suçluları olarak gösterilmektedir.  AfD, kapitalizm karşısında ezilen sıradan insanların partisi olduğunu savunuyor oysa gerçekte zenginlerin, hoşgörüsüzlüğün ve dışlama politikalarının partisidir. Ulusal sermayenin bir kısmını temsil eder. İşçileri ve orta sınıfı SPD,Yeşiller ve FDP Hükümetinin zaten yaptığından daha da fazla felakete sürükleyecek vergi ve ekonomi politikasına dayanır. Ayrıca, AfD’nin kısaca gerici, yabancı düşmanı ve ırkçıdır,” diye söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir