MİLLETVEKİLİ MEHMET YILDIZ’IN BARIŞ KAHVALTISINA YOĞUN İLGİ

Hamburg Eyalet Parlamentosu Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız’ın  Harburg’daki Masal Deluxe düğün salonunda  düzenlediği  2024 yılının ilk Barış Kahvaltısı, içlerinde Almanların da bulunduğu 600’ü aşkın  kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte Harburg AKM Korosu ile Murat İnce – Nalbant Grubu da sahne aldı.

Haber: Mehmet Atak/  Fotoğraflar: Rıza Atamtürk

Bir süre önce Sol Parti’dan ayrılarak Bağımsız Milletvekili olarak Hamburg Eyalet Parlamentosu‘ndaki görevine devam eden Mehmet Yıldız’ın  Harburg semtindeki Masal De Luxe adlı düğün salonunbda düzenlediği “Barış Kahvaltısı”na 600’den fazla kişi iştirak etti.  Salon sahibi Sezer Atılanok ve mutfak ekibinin hazırladıkları kahvaltı çeşitleri kısa sürede tüketildi.

Yıllardır devam eden Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve 2023 yılında başlayıp günümüze kadar dünya kamuoyunu meşgul eden İsrail-Filistin çatışmasının insanlar arasında yarattığı tahribatlar nedeniyle düzenlenen kahvaltılı Barış Toplantsı, 28 Ocak’ta bu defa bir düğün salonunda yüzlerce duyarlı insanın katılımıyla gerçekleşti. Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız ile ekibinin bu girişimi beğeniyle karşılandı.

 3 saat süren etkinlikte  Harburg Alevi Kültür Merkezi Gönül Ezgileri Korosu  ile Murat İnce ve NALBAND Grubu sahne alarak, böylesine toplumsal bir amaçla düzenlenen “Barış Günü” etkinliğine destek verdiler.

Harburg AKM Sekreteri Perihan Erikli, yaptığı konuşmada, Mehmey Yıldız öncülüğünde bu etkinliğe davet edilmelerinden dolayı teşekkür ederek, “Savaşa hayır, Barışa evet” haykırışlarıyla ses getireceğine vurgu yaptı ve Nesimi ile Nazım Hikmet’ten hür yaşama ve barış  konulu dizeler okudu.

HASAN ŞİMŞEK YÖNETİMİNDE HAKM KOROSU’NDAN DUYGULU TÜRKÜLER

“Sevdalı Gelin, Ordu’nun Dereleri,, Sunam, Nanay” gibi nostaljik türküler ve Yazar Sevim Tarhan’dan bir Şiir ile büyük alkış toplayan HAKM  Gönül Ezgileri Korosu’nda şu isimler yer aldı: Hasan Şimşek( Şef), Sakine, Ali, Fikriye, Perihan, Pakize, Zeynep, Hatun, Yayla, Kenan, Naciye, Nida, Zarife, İlhami, Gül, Sevim, Suzan, Sümer, Yasemin, Derya.

PROĞRAMDAKİ KONUŞMACILARDAN “DÜNYADA BARIŞ” VURGUSU

Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız,  Almanya Bartış İnisiyatifi Sözcüsü Reiner Braun, Hamburger Barış Forumu’ndan Petra,  Şilili  barış aktivisti Darwing ve Gazeteci Araştırmacı Martin Dolzer’in konuşmaları, genellikle dünyada var olan savaşların yarattığı ağır tahribatların önlenmesi amacıyla artık savaşlara son verilmesi ve tüm dünyada barış içinde yaşanması için tüm devletlerin çaba göstermesi gerekiği dile getirildi.

MEHMET YILDIZ: “BARIŞTAN YANA OLMALIYIZ!”
Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız, katılımcıların Barış Kahvaltısında bir araya gelmelerinden duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini belirterek başladığı konuşmasında, dünya genelindeki mevcut savaşlar ve barışa giden olası yollara değineceğini belirterek, şunları söyledi:

“Dünya genelindeki 110 milyon insan savaşlardan, yoksulluktan, çevre tahribatından ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilenerek göç etti.  Ukrayna, İsrail-Filistin, Yemen, Suriye gibi birçok coğrafyada devam eden çatışmaların arka planları ve olası çözüm yolları tartışılmalıdır.

Bizler bugün barıştan yana olmazsak, ayağa kalkıp mücadele etmezsek bunun sonucu yapılan katliamlara göz yummaktır. Almanya bu savaşlarda kötü rol oynuyor. Rusya-Ukrayna savaşında Rusya karşıtıyken, İsrail-Filistin savaşında da İsrail’i destekleyerek Filistin’deki katliama göz yumuyor.

Bugün savaşlarda ölenler yoksul ve işçilerdir. Ukrayna savaşından ilk kaçanlar zenginler ve orta sınıflardır. Bu savaşlarda çocukların ölmesini istemiyorsak susmamamız gerekir. İsrail, Gazze’ye saldırdı ve 3 ayda yerle bir etti. 25 binden fazla çocuk, kadın, genç ve erkekleri öldürdü. Ukrayna’daki savaş için Almanya 60 milyar Euro bütçe ayırdı. Almanya’nın savaşlara ayırdığı bütçenin toplamı ise 200 milyar Euro’dur. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısında tüm basın Rusya karşıtı ayaklanırken, İsrail’in Gazze’ye yaptığı katliamı görmezden geliyorlar. Bu paralar sizlerin verdiği vergilerden, çocuklarımızın eğitiminden, konutlarımızın yapılmasından kısılarak veriliyor ve bizim paralarımızı savaşa yatırıyorlar. Ancak ne olursa olsun, bizler barıştan yana olmalıyız.”

VE.. SOLİST MURAT İNCE İLE NALBAND GRUBU SAHNEDE

Proğramın son müzik bölümünde ise, Solist Murat İnce ve Nalband Grubu sahneye çıktı. Nalband Grubu’nda şu isimler yer aldı:Tamer Uluağaç (Bass Gitar), Deniz Has (Keman9, Can Köylü (Bateri), Bağlama (Serkan Algan), Çağrı Doğu ( Gitar), Murat İnce (Solist)..

Uzun yıllardır kendine has stili ile müzik dünyasında zirvede kalan Murat İnce, seçkin sazlar eşliğinde “Elfida, IslakIıslak, Ay Yüzlüm, Gülpembe, Acılara Tutunmak, İçimde Ölen Biri Var, Aldrma Gönül, Ceviz Ağacı ve Ah Yalan Dünya” parçalarını başarıyla seslendirirken, dinleyenleri de coşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir