Nefes kesen Türkiye İspanya maçında son hücumda akılalmaz hata

Türkiye ile İspanya arasında oynanan 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu son maçı nefes kesti. Grup liderini belirleyecek maçın son topunda yapılan akılalmaz hata sonucu belirledi.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te oynanan 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu 5. ve son maçında Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, İspanya ile karşı karşıya geldi. Son ana kadar başa baş giden karşılaşmanın son 22 saniyesinde 12 Dev Adam’ın yaptığı inanılmaz hata, İspanya’nın maçı 72-69 kazanmasına neden oldu.

Son bölümde yapılan üst üste hatalar İspanya’nın maçı kazanarak grubu lider bitirmesini sağladı. Furkan Korkmaz’ın aldığı teknik faul ve Cedi Osman ile Shane Larkin arasındaki anlaşmazlık nedeniyle son hücumda topu rakibine veren Türkiye, galip gelebileceği karşılaşmadan yenik ayrıldı.

BİTİME 22.6 SANİYE KALA…

İspanya son dakikaya 69-65 önde girdi. Ay-yıldızlı takımın son dakikadaki ilk hücumunda Cedi Osman, bitime 48 saniye kala skoru 69-68 yaptı.

Daha sonra İspanya, yaptığı hücumdan eli boş döndü. Ancak A Milli Takım bitime 22.6 saniye kala yaptığı hücumda top kaybı yaşadı ve İspanya, Willy Hernangomez’in serbest atıştan kaydettiği sayılarla bitime 17.7 saniye kala farkı 3 sayıya (68-71) çıkardı.

Kalan sürede A Milli Takım’ın dönüş yapmasına izin vermeyen İspanya, salondan 72-69 galip ayrıldı.

SON 16 TURU 10 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

İlk 4 maçta 3’er galibiyet ve 1’er mağlubiyet alan iki takımın grup liderliği için karşılaştığı mücadelede ilk periyot 18-17 Türkiye’nin üstünlüğüyle sonuçlanırken, ilk yarının sonunda ise 38-34 İspanya üstünlüğü vardı. Üçüncü periyodu 56-50 geride kapatan milliler, son periyotta rakibini yakalasa da, maçı 72-69’luk mağlubiyetle tamamladı. Bu sonuçla gruptaki ikinci mağlubiyetini alan ay-yıldızlılar, grubu ikinci sırada tamamladı.

Grubu İspanya’nın ardından ikinci sırada noktalayan A Milli Takım, son 16 turunda, B Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayacak takım ile eşleşecek. Son 16 turu müsabakaları, 10 Eylül’de Almanya’nın başkenti Berlin’de başlayacak.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir