SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DEVAM

Kabine Toplantısı’na video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında, bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından özet bazı noktalar:

* Hafta sonu sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık. 17 nisan cuma gecesi saat 24.00’ten 19 nisan pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum.
*Dünyada hem salgının düzeyi hem de alınan tedbirler konusunda şeffaf davranan Türkiye gibi az ülke vardır. Her gün karanlık ve kirli zihniyetlerinin ürünü yayınlarla, milletimizin gönlünü karartmaya çalışan bu tür hezeyanlara, başka ülkelerde bir gün bile izin vermezler. Türkiye’de çok seslilik sıkıntı değil, demokrasinin istismarı ve bed seslerin sınırsızca açık olması vardır.

* Ülkemiz sadece corona virüsünden değil, medya ve siyaset virüslerinden de kurtulacaktır.
*Buradan bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum, Türkiye şartlar ne olursa olsun, her bir vatandaşının can ve mal güvenliğinin teminini ve ihtiyaçlarını karşılayacak durumdadır. Esnafı ve sanatkârı ayakta tutmak için her önlemi alıyoruz.(…)
* Ara veren şirketlerimiz için kısa çalışma ödeneğini devreye soktuk. 2 milyon başvurunun 700 bini sonuçlandırıldı. Bundan faydalanamayan çalışanlarımıza da bin 170 lira maaş desteği vereceğiz. (…)

* Attığımız ve atacağımız adımlarla hiçbir kesimi sahipsiz bırakmamakta, ortaya çıkan yükü adil bir şekilde paylaşmakta kararlıyız. Milletimiz Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal Harbi’nde çıkardığı Tekalif-i Milliye kararlarına uyarak fedakarlık yapmıştı.
*Biz Bize Yeteriz kampanyasına vatandaşımız katkıda bulunarak aynı fedakarlığı gösteriyor. 1 milyar 612 milyon lira bağış yapılmıştır bugüne kadar. Bağış yapanlara teşekkürlerimi sunuyorum. (…)

*Bazı gazete ve yazarların yaptığı; ülkemizin bu kritik dönemdeki mücadelesine katkı sağlamak yerine hepsi de yalan ve yanlış bilgilerle sürekli kin kusmak virüsten daha tehlikeli bir hastalığın işaretedir.

*Türkiye’de demokrasinin istismarı, ideolojik bağnazlığın gözleri kör etmesi sorunu vardır. Milletimizin moralini bozmak için gece gündüz çalışanlar, terör örgütleri, medyası, siyasi teşekkülleriyle gün gelecek fitne ve nefret çukurlarıyla boğulup gideceklerdir.
*Bunlara diyorum ki, düşün artık milletin yakasından. Her darbenin, her kargaşanın, her kaosun arkasında siz vardınız.

*Milletin onuruna yapılan her saldırının tetikçisi sizdiniz. Artık bu devir sona erdi. Ülkemiz sadece koronavirüsten değil aynı zamanda bu medya ve siyaset virüslerinden inşallah kurutulacaktır.

“MİTOMANİ HASTALIĞI”


*CHP Genel Başkanının dün bir televizyon kanalından ne dünyadan ne Türkiye’den bihaber olduğu sözlerinin takdirini milletime bırakıyorum.
*Bu mitomani hastalığıdır. Bunu bir araştırsın. Buradan bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti şartlar ne olursa olsun her vatandaşının can ve mal güvenliği gibi sağlık, gıda, temizlik malzemesini sağlayacak güçtedir.

Kaynak: Sözcü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir