SPD Milletvekili Ali Şimşek’ten halka açık Büro

Almanya’nın liman şehri Hamburg’un Bergedorf semtinde, SPD Eyalet Meclisi Milletvekili Ali Şimşek’in Halk Bürosu resmi açılışı gerçekleşti. 

Haber: Mehmet Atak / Ali Akdemir

Hamburg eyaletinde Sosyal Demokrat Parti SPD’nin aktif milletvekilleri arasında yer alan Ali Şimşek, bir süredir faaliyette olan halk bürosunu davetliler ve medya mensuplarına bir resepsiyon toplantısıyla tanıttı.

Pandemi koşulları dikkate alınarak ve hijyen kurallarına uyularak gercekleşen resepsiyonda, Hamburg’da siyaset, STK ve işdünyasından, büro çalışanlarıyla birlikte 50 kişi katıldı. 

Bergedorf S Bahn istasyonuna yakın mesafede bulunan Serrahnstr 1 numarada açılışı yapılan büroda, gelen misafirlere girişte kokteyl ikramı yapılarak, çeşitli yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu. 

SPD Milletvekili Ali Şimşek, misafir ve konukları eşi Hürmüs hanım ile birlikte karşılayarak selamladı. Ali Şimşek 2 G koşullarında ancak sınırlı sayıda kişiyi davet edebildiğini, bu rakamın üst sayısının 45 kişi olduğunu ve davet ettikleri tüm davetli insanların tamamının açılışa katıldıklarını belirtti. Aslında açılış törenine daha fazla insanı davet etmek istediğini, ancak pandemi koşullarının buna imkan tanımadığını söyleyerek “İleride şartlar elverdiğinde daha fazla insanı büroma davet etmek istiyorum“ dedi. 

ZENGİN BİR KATILIMCI MOZAYİĞİ OLUŞTU

Açılış törenine Hamburg Eyaleti SPD Meclis grup başkanıDirk Kienscherf, SPD Eyalet Meclis Gurubu genel sekreteri Ole Torben- Buschhüter, SPD Bergedorf ilçe başkanıPaul Kleesch, CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein bölge başkanı Erol Buldak, AYDEF (Almanya Yozgatlılar Federasyonu) başkanı Salih Çelik, Hamburg AKM başkanı Cengiz Orhan, Bergedor AKM başkanı Alper Doğan, Yazar- işkadını Esma Arslan, Hamburg Kaşanlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Adil Dişli, Su Dil Akademesi sahibi Gülcan ve eşi  Hakan Çiftlik, AKM Hamburg AKM Y. kurulu üyesi Şeref Arslan, İşkadını İmren Mutu, Dr. Hamdi Yurtsever, İşadamı Turgut Duman, İş insanı Adem Dalkıran, HTBB başkanı Emin Sağlık’tan başka  Nihat Kaya, Necmettin Yağlı, Fenerbahçeliler Derneği’nden Meral Çelik, Gül Arıkve Ülkü Yıldıran, Bülent Aktaş, Necmettin Pamuk, Necmettin Yağlı, Ercihan/ Ercan Aygün ve çok sayıda SPD’li siyasetçi katıldı. İkinci bölüme ise, ağırlıklı olarak Sendika Başkan ve üyeleri iştirak etti.  

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE DİYALOG DİLİ ÇOK ÖNEMLI

Halkın sorunlarına yönelik açtığı büronun açılış töreninde konuşma yapan SPD Milletvekili Ali Şimşek, „ Beni bugün burada yanlız bırakmayan dostlarıma, partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Bir yılı aşkın zamandaır hizmet verdiğimiz halk bürosunu ve ekibimi bugün sizlere tanıtmak istedim. Bir çok katılımcı ile özellikle corona yardımları konusunda, defalarca telefonda görüştüğümüz, danışmanlık hizmeti verdiğimiz insanlarla bugün ilk kez bir araya gelerek yüz yüze sohbet etme fırsatımız oldu. Pandemi sürecinde artık 2G ile, bu tür buluşmaların rahatlıkla olabileceğine inanıyorum.“ dedi. Konuşmasının devamında bugüne kadar yaptığı çalışmalara ayrıntılı olarak değinen Ali Şimşek, „ Siyasette iyi bir ekiple çalışmak şart. İnsanların sorunlarına, insanlarla konuşarak, sorunları dinleyerek, diyalog çerçevesinde çözüm bulunabileceğine inanıyorum. Bu yasama döneminde de sorunlara çözüm üretmeye devam edeceğim“ dedi.

KONUŞMACILARDAN ŞİMŞEK’E ÖVGÜ 

Açılış töreninde Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD meclis grup başkanı Dirk Kienscherf bir konuşma yaptı. Kienscherf, özetle Hamburg’un gündemine değinerek, Ddavet için Ali Şimşek’e teşekkür ediyorum. Partili arkadaşım Şimşek, İyi bir iletişim ağı ile ısrarlı ve azimli bir şekilde çalışarak sorunların üzerine gidiyor. Örneğin Taksiciler konusu, duğun salonları için yaptığı çalışmalar, Korona yardımları ve fahri çalışma ajansları ile başarılı çalışmalar yürüttü.“ dedi.

SPD Bergedorf ilçe başkanı Paul Kleesch de büro açılış töreninde yaptığı konuşmada Ali Şimşek’in çalışmalarında SPD siyaseti, sivil toplum örgütleri ile ve aynı zamanda çok çeşitli halkların sorunlarını siyasete taşıyarak çözüm önerileri getirdiğini ve her konuda değisik diyalog köprüleri kurduğunu vurguladı.

Yaklaşık 2 saat nezih bir ortamda süren büro açılış resepsiyonunda konuklar bir yandan özenle hazırlanan yiyecek ve içeceklerin tadına bakarken, diğer taraftan birbiriyle tanışıp sohbet ederek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir