Türk-Alman Psikiyatri ve Psikoterapi Cemiyeti Hamburg’da biraraya geldi

29 yıldır Almanya, Türkiye, İsviçre ve Avusturya’da faaliyetlerini gösteren Türk-Alman Psikiyatri ve Psikoterapi Cemiyeti üyeleri Hamburg’un Altona bir araya geldi.

Hamburg’un tanınmış doktorlarından Etem Ete’nin organizasyonunda gerçekleşen sempozyuma Almanya’nın ve Türkiye’nin önemli tıp dünyasından insanlar katıldı.

ETEM ETE’YE JÜBİLE YAPILDI

Türk-Alman Psikiyatri ve Psikoterapi Cemiyeti’nin yaptığı açıklamasına göre, bu sempozyumda asıl hedeflenen 1994’de kurulan cemiyetin kurucularından olan ve çeşitli çalışmalarında önemli katkılarda bulunmuş ve şuanda kuruluşun 80 yaşında en yaşlı üyesi konumunda olan Doktor Etem Ete’yi ödüllendirip kendine layık olduğu bir jübile uğurlamaktı.

Özellikle 1994-2006 yılları arasında Türk-Alman Psikiyatri doktorları arası gerekli bağların kurulup geliştirilmesinde, klinikler arası bağların güçlendirilmesinde ve bu amaçla uluslararası sempozlarının düzenlenmesinde karşılıklı birikim, deneyim ve tecrübelerin aktarılması ile ilgili önemli katkıları olan  Doktor Ete onure edildi.

Özellikle  göç ve göçmenler psikiyatrisinin öncülerinden olan Doktor Ete, 1970’lerin başında doktora çalışmasında toplumsal uyumsuzluğun göçmen işçilerde neden olduğu psişik bozukluklar ilgili kampamlı incelemeleri bulunmuştur. Sonraki yıllarda açtığı muayenesinde çeşitli Alman hastalarının yanı sıra sayısız Türk kökenli hastalar kendi ana dillerinde tedavi olasılığı elde etmişlerdir.

PROFESÖR WOLFGANG PFEİFFER VE METİN ÖZEK ANILDI!

Düzenlenen sempozyum süresinde izleyicilere deneyimlere dayalı önemli bilgiler aktarılmıştır. Ayrıca Cemiyetteki geçmiş katkılarından dolayı şimdi merhum olan ilk eş başkanları Profesör Wolfgang Pfeiffer ve Metin Özek anılmışlardır. Çeşitli ödüllerin verildiği nostallik  bir ortamda çok duygusal anlar yaşanmıştır. Doktor Ete’de çok duygu dolu bir teşekkür konuşması yapmıştır.

TÜRK VE ALMAN DOKTORLAR BİR ARADA

Toplantıya katılanlar: Cemiyet Başkanı Prof. Meryem Schouler-Ocak (Berlin Charité Hastanesi Bölüm Şefi), eski Cemiyet Başkanı Prof. Eck Hardt(Marburg), Kurt Heilbron (Frankfurt Aile Tedavi Merkezi), Doktor Friedhelm Röder (Frankfurft), Cenk Kolcu (Sosyolog Hamburg), Ursula Kolcu (Davranış Tedavisi Uzmanı), Alev Heilbron, Edel Traut , Elif Kırmızıaslan (Psikolog-Erlangen), Türkiye’den katılanlar Prof. Kaan Kora, Dr. Meltem Kora, Cemiyet 2. Başkanı Elif Mutlu, doktor Hüseyin Okur(Hannovver- Antalya)

Sempozyumda oldukça iyi ayrılan doktorlar gelecek yıl için Malburg’da toplanma sözü verdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir