Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası işbirliğinden networking etkinliği

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası işbirliğiyle networking etkinliği düzenlendi

Anwaltskanzlei Alstertor ofisinde Hamburg Ticaret Ataşesi Yıldız Onur ile iş çevrelerinin de iştirakiyle  düzenlenen  etkinlikte, katılımcılar arasında fikir alışverişi için mükemmel bir platform sunuldu  ve şirket devralmalarındaki tuzaklar hakkında bilgi verip, Hamburg’un Alman-Türk işbirliği yoluyla bir iş merkezi olarak daha da güçlendirilmesi için önemli bir adım atılması benimsendi.

KATILIMCILARDAN BAZILARI

Yıldız  Onur           T.C. Hamburg Ticaret Ataşesi

–    Okan  Özoglu        Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasi / Genel Sekreter

 S   Sevgi  Kalaycı         Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasi / Genel Sekreter Yrd. 

Dr.  Wulf  Köpke           Honorarkonsul der Republik Palu

–     Dietmar  Baro       Vice President Applications,Systems and Technology in Danfoss / Chairman Advisory Board

–     Faruk Kurtulmuş   Presindency Of The Republic Of Turkey Investment Office / Country Advisor

–     Ersin  Şahin          Erin Motor / Board Member

–     Jörn  Voderberg   Team Head bei Bank Julius Bär Deutschland AG / Executıve Director

      Berlin merkezli TD-IHK, Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak bu odanın etkisi ve önemi başkentin çok ötesine uzanmaktadır. Faaliyetleri ve hizmetleri, Hamburg da dahil olmak üzere çeşitli şehirlerdeki Alman-Türk ticari ilişkilerinin güçlendirilmesine önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Hamburg merekezli Anwaltskanzlei Alstertor bunun için güzel ortamlar yaratmaktadır. Ticaret Ataşesi Yıldız Onur da bu etkinliği bir konuşma yapmak için fırsat olarak değerlendirdi.

Gecenin kilit konularından biri de şirket devralmalarındaki risklere ilişkin farkındalığın artırılmasıydı. Yıllardır şirket devralmalarına ekibiyle birlikte başarıyla yön veren Avukat Erinç Ercan’ın  konuşmasında, devir alıcıların dikkatli olmaları gerektiği, zira satın alınan işyerinin bariz maddi ve yasal kusurlardan arınmış olması riskini taşıdıkları vurgulandı. Bu nedenle ayrıntılı ve kapsamlı bir inceleme çok önemlidir ve eğer satıcı her şeyi açıklamazsa, o zaman özellikle dikkatli olunması gerekir!

Etkinlik, katılımcılara şirket satın alımlarının yasal yönleri hakkında değerli bilgiler sunmanın yanı sıra, ağ oluşturma ve yeni iş ilişkileri kurmak için de Hamburg’un özel yerinde mükemmel bir fırsat sağladı. Toplantı sonunda konuştuğumuz  katılımcıların ortak görüşü ise, bu tür aydınlatıcı toplantıların sıkça yapılması gerektiği şeklinde idi. 

HABER: Rıza Atamtürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir