Gazze ve Lübnan yürüşünde konuşan Mehmet Yıldız: “Savaşı Durdurun “

İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışma Hamburg’da prostesto edildi. Yaklaşık 2 bini aşkın vatandaş İsrail’in Gazze ve Lübnan’a olan saldırılarını durdurmasını haykırdı. Yürüyüşe destek veren Hamburg Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız yaptığı konuşmada, “Daha fazla sesimizi yükseltmeli ve hükümetimizin savaş suçlarına ortak olmamasını sağlamalıyız“ dedi.

GAZETEM/HAMBURG

İsrail’in Gazze yaptığı katliamın ardından Lübnan’da saldırmasını protesto eden Filistin yanlıları Hamburg Merkez Tren istasyonda toplandı. Mönckebergstraße yönünden Neustadt yönüne doğru ellerindeki Filistin ve Lübnan bayraklarıyla yürüyüşe başlayan vatandaşlar, İsrail ve Alman Hükümeti aleyine sloganlar attılar. Gösteri yürüyüşünün son durağı Gänsemarkt oldu ve burada son miting gerçekleştirildi.

İSRAİL, GAZZE’Yİ AÇIK HAVA HAPİSHANESİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞ

Mitingde konuşan Hamburg Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız şöyle konuştu: Hâlâ yapılması gereken çok şey var. Alman Hükümeti, silah göndermek yerine barışın tarafında olmalı ve her gün yeni savaşların çıkmasını durdurmalıdır. 16 yıldır, Gazze bir açık hava hapishanesi dönüştürülmüş ve İsrail ordusunun tarafından kontrolü altında tutulmaktadır. İsrail, Birleşmiş Milletler kararlarını, dünya çapındaki eleştirileri ve Uluslararası Adalet Divanı’nın kararını görmezden geliyor. Çünkü Batı, İsrail’in arkasında duruyor. Batı’nın desteği olmadan İsrail bu kadar ileri gidemezdi. Halk olarak harekete geçmeliyiz. Hükümetimiz her gün dünya çapında silah gönderiyor ve çifte standart uyguluyor. Filistinliler, Kürtler veya Orta Doğu halkları söz konusu olduğunda dünya sessiz kalıyor. Ancak, çıkarları Ukrayna’da olduğunda, hemen Ukrayna’nın yanında yer alıyorlar, emperyalist çıkarlar için her gün silah sevkiyatı yapıyorlar ki bu savaşlar devam etsin. Sevgili dostlar, savaşlarda kendi çocukları değil, bizim çocuklarımız ölüyor.“

HAMBURG’DAKI POLİTİKACILARIN YÜZDE 99,9’U BU KONUDA SESSİZ KALIYOR VE BARIŞTAN YANA BIR TAVIR SERGİLEMİYORLAR

Daha fazla sesimizi yükseltmeli ve hükümetimizin savaş suçlarına ortak olmamasını sağlamamamız gerektiğinin altını çizen Yıldız: “ Gazze’deki savaşın yanı sıra şimdi Lübnan bombalanıyor. Yakında İran’a da sıçrayabilir. Orta Doğu’yu adeta bir yangın yerine çevirilmek isteniyor. İsrail’i eleştirdiğinizde ise Almanya’da hemen susturuluyorsunuz. Antisemitik ya da Yahudi düşmanı ilan ediliyorsunuz. Bu savaş başladığında, ben bazı kesimler tarafından Hamas yanlısı ve İsrail karşıtı olmakla suçlandım. Sevgili dostlar, bir hükümeti eleştirmek, insan haklarına saygı göstermeyen bir yönetimi eleştirmektir. İsrail hükümeti her gün Gazze’de çocukları ve gençleri öldürüyor. Hamburg’dan daha küçük bir şehir olan Gazze, her gün bombalanıyor ve bunun bahanesi sürekli “Hamas teröristleri” oluyor. Ben ne Hamas yanlısı ne de İsrail karşıtıyım, ama “Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz, buna göz yummuyoruz” diyorum. Ne yazık ki Hamburg eyalet meclisindeki politikacıların yüzde 99,9’u bu konuda sessiz kalıyor ve barıştan yana bir tavır sergilemiyorlar. Eğer biz barışın tarafında güçlü bir duruş sergilemezsek, bu savaşlar devam edecek. “ diye konuştu.

Miting yapılan konuşmaların ardından son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir