Dr. Mustafa Yoldaş: “Alman Siyasetinin Vicdanı Olacağız!..”

2024 yılı Ocak ayında kurulan siyasi oluşum DAVA’nın, 9 Haziran Pazar günü yapılacak Avrupa Parlamentosu Seçimlerinde 3. sıradan aday gösterdiği Hamburglu Dr. Mustafa Yoldaş, partileşme aşamasındaki hedeflerini açıkladı.

Söyleşi: Mehmet Atak

9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacak olan DAVA adlı yeni siyasi oluşumun listesinde 3. sıradan Milletvekili Adayı gösterilen Dr. Mustafa Yoldaş, yalnızca tıp doktoru olarak değil, üstlendiği toplumsal görevler nedeniyle Hamburg ve çevresinde olduğu kadar, Almanya çapında da tanınan bir isim olarak biliniyor. Aile Hekimi ve Sünnetçi Dr. sıfatıyla ün yapan Dr. Mustafa Yoldaş’la hayat hikayesi ve siyaset arenasının yeni oluşumu DAVA üzerine konuştuk.

Dr. MUSTAFA YOLDAŞ KİMDİR?

Ürgüp ilçesi Başdere kasabasında 1970 yılında dünyaya gelen Mustafa Yoldaş, ilkokulu Türkiye’de okudu. 1980 yılında Bremen’de çalışan babasının yanına geldi ve lise yıllarında Almancayı eksiksiz öğrenme başarısından dolayı 1 sınıf atlatıldı. Tıp tahsilini ise Hamburg Eppendorf Tıp Fakültesi’nde tamamladı.
1999’da Hamburg İslam Konseyi “ŞURA” Başkanlığına seçildi ve 20 yıl süreyle bu görevini başarıyla sürdürürken, ayrıca Kuzey Almanya İslam Toplumu “BİG” Tanıtım ve Dış İlişkiler Sorumlusu olarak da 28 yıl görev yaptı. 2021 yılında Başkan Yardımcılığına seçildiği “Avrupa Laleler Kulübü” “ETC”‘de Kamu Diplomasisi ve Sosyal İlişkiler Sorumlusu olarak hizmet verdi.

2005 yılından itibaren günümüze kadar Avrupa’nın en muteber sünnetçisi olarak bilinen ve 3 aylık periyotlarda (Quartal) Almanya’daki doktorların hasta sayısı ortalama 700 iken, bu sayı Dr. Mustafa Yoldaş’ta 2 bini buluyor ve günlük ortalaması ise 90 civarında. Dr. Yoldaş, pek yakında Lurup semtinde hayata geçireceği huzurevi ile sağlık sektöründe yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Ve.. 2 gayrimenkul şirketinin sahibi ve müdürü Mustafa Yoldaş’ın diğer bir projesi olan “Gesund Kal” adlı Türkçe-Almanca sağlık dergisinin de hazırlık çalışmaları sürüyor. 18 yaşında araba ehliyeti, 47 yaşında ise motosiklet ehliyeti almış olan Dr. Yoldaş, en çok uzun turları seviyor.

İşte Dr. Mustafa Yoldaş’la söyleşimiz:

Sayın Yoldaş, bir siyasi kuruluş olan DAVA Oluşumu fikri nasıl doğdu, yönetimde kimler var?

Dr. YOLDAŞ: Bu ismin fikir babası Laleler Kulübü’dür. Tanımı ise “Çeşitlilik ve Atılım İçin Demokratik İttifak” şeklindedir. Milliyetçi muhafazakar kesimde hayli rağbet gören DAVA Oluşumu’nda Teyfik Özcan Başkan, Dr. Mustafa Yoldaş Başkan Yardımcısı, Avukat Fatih Zingal, Dr. Ali İhsan Ünlü ve işadamı Çetin Yazıcı da yönetimde bulunuyor.

İspat Ederlerse Adaylıktan Çekilirim

Bir siyasi oluşum olan DAVA’nın AKP yönlendirmesi ile kurulduğu yönünde özellikle Alman medyasında çıkan çeşitli haberler için ne dersiniz?

Dr. YOLDAŞ: Bu iddia tamamen uydurma, mesnetsiz ve kocaman bir yalandır. İspat edilirse, derhal adaylıktan çekilirim. Biz burada Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden bağımsız bir durumdayız. Bu tür saçma iddialar bizi yolumuzdan döndüremez.

DAVA’nın İlk Siyasi Sınavı Avrupa Parlamentosu Seçimleri

Avrupa Parlamentosu’nun yapısı ve DAVA’nın milletvekili adayları hakkında bir açıklama yapar mısınız?

Dr. YOLDAŞ: Bir siyasi güç olarak topluluk politikalarının hazırlanması için kararlar veren Avrupa Parlamentosu’nda Almanya’nın 96, Fransa’nın 81, İtalya’nın ise 81 temsilcisi bulunuyor. Temsilci sayısı seçimlerden sonra 705’ten 720’ye çıkacağı Avrupa Parlamentosu’nun yasama, denetim ve bütçe yetkisi olup, sekretaryası Lüksemburg ve Brüksel’de bulunuyor. Bu seçimlerde ilk defa olarak 16 yaşındaki seçmenler de oy kullanacak.

Biz de 6 aylık bir siyasi oluşum olarak ilk sınavımızı 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine 11 aday ile katılarak tecrübe kazanacağız. İlk 3 sıradaki adaylarımız ise Avukat Erkal Zingal, Dr. Mustafa Yoldaş ve Avukat Ali İhsan Ünlü’den oluşuyor.

DAVA olarak gelecekteki hedefleriniz hangi seçimlere yönelik olacak?

Dr. YOLDAŞ: Bütün hazırlıklarımızı 2025 yılı ve sonrasında Almanya çapında yapılacak tüm seçimlere DAVA adayları ile katılmak üzere sürdürmektedir.

Alman Siyasetinin Vicdanı Olacağız

Alman partileri içinde siyaset yapmak varken, niçin daha zoru seçerek yeni bir siyasi oluşum olan DAVA etrafında birleştiniz?

Dr. YOLDAŞ: Şu anda Türkiye’ye, İslam’a ve Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olmadığınız sürece Alman partileri içerisinde kariyer yapma imkânınız yok. Aksi halde, bu çarkın içinde bazıları gibi dönüp durursunuz. Dış politikada Ukrayna ve Gazze konusunda Almanya’nın tutumu da ortada tabii ki. Bizler, DAVA olarak kanunlar çerçevesinde muhalefet görevi yaparak, tek kelime ile Alman siyasetinin vicdanı olacağız. Ayrıca da sessiz çoğunluğun gönül tercümanı olacağız.

Oyunuzu Kullanarak Demokrasiye Sahip Çıkın

Sayın Yoldaş, 9 Haziran’da Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandık başına gidecek Alman vatandaşı olan Türk seçmenlere bir mesajınız olacak mı?

Dr. YOLDAŞ: Sayıları gün geçtikçe artmakta olan Alman vatandaşı Türk seçmenlere diyoruz ki: “Lütfen seçim zarfları ve oy pusulalarınızı çöpe değil, seçim sandığına atmak suretiyle demokrasiye sahip çıkın ve katkı verin. Böylece kendi geleceğiniz konusunda yanlış politikalara ortak olmayın!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir