Siyasetçi ve Kültür Elçisi Güngör Yılmaz

SPD Milletvekili – 42. Sıradan Aday

Güngör Yılmaz, 1961 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Çocukluk yıllarını İstanbul’da geçirdikten sonra, 1973’te ailesiyle birlikte Almanya’ya göç etti. Almanya’da orta öğrenimine sınıfında tek yabancı olarak başladı ve Hamburg‘da iktisat ve sosyal ekonomi bilimlerinden mezun oldu. 35 yıl Hamburg Şehircilik ve Çevre Bakanlığında çalıştı.

1985 yılında Ramazan Avcı’nın neonaziler tarafından katledilmesi, Yılmaz’ın hayatında önemli bir dönüm noktası oldu. Bu olayın ardından, Hamburg’da Türkiye kökenli göçmenlerin örgütlenmesini ve hak mücadelesini desteklemek için kurulan Hamburg Türk Toplumu’nun kurucuları arasında yer aldı. Kadın hakları ve göçmen ailelerin eşit fırsatlara sahip olması konularında aktif çalışmalar yürüttü.

Meclisteki Çalışmalarından Örnekler

2015 ve 2020 Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinde SPD’den milletvekili seçildi. Hamburg Kamu Şirketleri Komisyonu Başkanı olarak, kamu şirketlerinde kadınların ve yabancı kökenli çalışanların temsiliyetini artırmayı önemle takip ediyor. Sağlık Komisyonu’nda, çocuk ve aile doktorlarının daha fazla hasta kabul etmesini teşvik etmek amacıyla, hastalık sigortaları tarafından doktorlara uygulanan bütçe sınırlarının kaldırılmasını savundu. Bu girişim, 2023’te çocuk doktorları, 2025 Ocak ayında ise aile hekimleri için hayata geçirildi.

Meclisten Topluma Kesintisiz Bilgi Paylaşımı

Güngör Yılmaz, milletvekili olduğundan beri toplumun meclisteki sesi olmanın yanı sıra, her meclis toplantısının ardından 4-5 konuyu Türkçe ve Almanca olarak topluma sunuyor. „Parlamentodan Notlar“ başlıklı bilgileri basın, sosyal medya ve e-posta yoluyla paylaşıyor.

Kültür ve Sanatta Çalışmalarıyla Dikkat Çekiyor

Güngör Yılmaz, siyasetin yanı sıra kültür ve sanat alanındaki projeleriyle de dikkat çekiyor. Hamburg Thalia Tiyatrosu’nun Türk toplumu ile bağlarının güçlenmesinde önemli bir rol oynadı ve bazı oyunların Türkçe üst yazılı olarak sunulmasını sağladı. Ayrıca, özel girişimleriyle düzenli olarak çocukların ve maddi durumu kısıtlı bireylerin konserlere ve tiyatrolara ücretsiz veya düşük ücretli kontenjanlarla kültürel hayata katılımlarını teşvik ediyor.

Güngör Yılmaz, uzun yıllar Alman Sendikalar Birliğinde (DGB) Göçmen İşçiler Merkezi Eyalet Sorumlusu olarak çalışan ve emekli olan Hüseyin Yılmaz ile evlidir. İki yetişkin çocuk annesidir. Farklı kültürler arasında köprüler kurma misyonuyla, siyasi ve toplumsal çalışmalarını sürdürmektedir.

YENİ HEDEFLER

Güngör Yılmaz, Almanya’ya giriş için vize sürecinin Türkiye’deki yakınlar için ciddi bir sorun olduğunu belirtiyor. Türkiye’nin AB üyesi olmaması nedeniyle, özel durumlarda (düğün, hastalık, doğum, vefat) aile bireylerinin Almanya’ya zamanında gelememesinin önemli bir sorun teşkil ettiğini vurguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir