Dr. Latif Durlanık Müzik Okulu’ndan Bahar Konseri!

Türk dilini ve Türkçe müziği Almanya’da yarınlara taşımak amacıyla kurulan Dr. Durlanık Dil ve Müzik Okulu, koro üyeleri ve saz ekibinin türkülerden bir demet sunduğu “Bahar Konseri” ile Hamburg’un Schlump semtindeki “Jerusalem Kilisesi”nde seyirciyle buluştu.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Hamburg Eyalet Meclisi SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan ve türküseverlerin keyifle izlediği konser sonunda, seyirciler ekibi ayakta alkışlayarak beğenilerini ifade etti.

Programın organizasyon ekibinde Latif Durlanık, Birsen Çelik, Recep Kaprol, Mustafa Eren ve Ruhi Cıbır yer alırken, programın sunumunu Egesu Kayaoğlu ve Bayram Arık başarıyla gerçekleştirdi.

Koro ve Saz Ekibi

Dr. M. Latif Durlanık’ın şef olarak yönettiği saz ekibinde Oğuz Gülmez (Bağlama/Baş Saz), Jamal Mutlu (Kısa Bağlama), Mustafa Eren (Ud), Hasan Gülmez (Kabak Kemane), Çetin Kova (Ney), Deniz Dolaş (Gitar) ve Onur Balaban (Ritm) yer aldı.

Koro Elemanları

Bahara Merhaba başlığı altında yapılan türkü şöleni koro ekibinde, Ayhan Oban, Aziz Ateş, Bahattin Dedeler, Fatih Aksoy, Fırat Gündüz, Hasan Duymaz, Mevlüt Altundeğer, Recep Kaprol, Ruhi Cıbır, Mustafa Yol, Bengi Durlanık, Burcu Murtesa, Çağla Güleryüz, Dilge Durlanık, Elif Özentürk, Gökçe Tanrıverdi, Gülcan Demirci, Engin-Birsen Çelik, Meryem Avcı, Nermin Topuzlu, Pelin Ferah, Sedef Balaban ve Sümbül Yeşilkaya gibi isimler yer aldı.

Koro Dinleyicileri Mest Etti

Koro, programa Kırıkkale yöresinden “Sunayı da Deli Gönül Sunayı” parçasıyla başladı. Ardından yine Kırıkkale yöresinden “Sen Gülersen Gül Açılır” ile programa devam eden koro, Şanlıurfa yöresinden “Yeşil Başlı Telli Turnam” parçasını da başarıyla seslendirdi.

Koristlerden Hasan Duymaz, Şanlıurfa yöresine ait “Baba Bugün Ayrıldım” adlı uzun havayı başarıyla seslendirerek seyircilerden tam not aldı.

Program içinde Latif Durlanık, üç parçadan oluşan özel bir Almanca program da sundu. Korist Ruhi Cıbır “Kaleliyem Kaleli” eserini seslendirirken, Gökçe Tanrıverdi ise Erzincan yöresine ait “Erva-i Ezelden” eserini kendine has yorumu ile seslendirerek seyircilerden büyük alkış aldı.

Latif Durlanık Türk Halk Müziği Korosu, toplamda 20 eseri sahnede seslendirerek izleyenlere hoşça vakit geçirtti. Programın sonunda yoğun alkış ve istek üzerine koro ekibi bir kez daha sahneye çıkarak ek bir eseri daha seslendirerek bahar konserini taçlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir