“Hamburg Maliye Bakanlığı binasının geri alınması bir aldatmacadır! Satılan tüm binalar kamuya iade edilmelidir.”

Hamburg Parlamentosunun son oturumunda 2000’li yıllardaki CDU Hükümeti tarafından satılan Maliye Bakanlığına bağlı Gänsemarkt 36 adresindeki tarihi binanın tekrardan satın alınması konuşuldu. Dönemin CDU‘lu Eyalet Maliye eski Bakanı Wolfgang Peiner’in Gayrimenkullerin Özelleştirilmesi Projesi kapsamında satılan Fritz Schumacher Binası’nı ilişkin Eyalet Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız, eleştirilerini sıraladı.

VATANDAŞLARIN SIRTINDA VERGİ YÜKÜ

Belediyeye ait gayrımenkullerin geri satın alınması geçmişte yapılan yanlış politikalardan dolayı olduğunu söyleyen Yıldız “ Geçmişte ki CDU Hükümeti Maliye Bakanlığına ait Fritz Schumacher Binası’nın satışını 2006 yılında yapmıştı. Ancak mevcut SPD-Yeşiller hükümeti bugüne kadar ilçelerdeki idari binalar, yargı binaları ve üniversite binaları da dahil olmak üzere belediyeye ait diğer gayrimenkulleri de satıp kiralayan modeli şeklinde elden çıkardı. Kamu malını satıp daha sonra kiralayan model Hamburg kentine büyük bir maliyet getirmiştir. Bu yanlış model Hamburg kentinde yaşayan vatandaşların sırtında büyük bir vergi yüküdür. “ diye ifade etti.

KAMULAŞTIRILMA YAPILMALIDIR

Hükümet gerçekten CDU geçmişte yaptığı hataları düzeltmek istiyorsa eski ev sahibi-yeni kiracı modeline son vermeli ve satılan tüm binalar geri alınması gerektiğinin altını çizen Yıldız, “ Ayrıca belediye mülklerinin daha fazla satılmasına da izin verilmemelidir. Kamu hizmetlerinin sağlanması bir bütün olarak devletim elindedir. Uzun süredir boş duran binalar kamulaştırılmalıdır. Kentsel dönüşüm büyük şirketlerin tekelinden çıkarılmalıdır.” Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir