Mehmet Yıldız’dan Sol Parti yönetime sert çıkış!

Die Linke – Sol Parti bölünüyor mu? Sahra Wagenknecht’ın başını çektiği muhalif grup ile Die Linke yönetimi arasındaki gerilim tırmanıyor. Die Linke yönetiminin Sahra Wagenknecht’ı istifaya davet etmesine Hamburg Eyalet Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız’dan tepki geldi. Yıldız, Sol Parti’nin pusulasını kaybettiğini, Sahra Wagenknecht ve arkadaşlarına yapılan baskının son bulması için çağrıda bulundu.

DİE LİNKE HAMBURG VE MERKEZ YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİDİR

Die Linke yönetiminin Sarah Wagenknecht’ı dışlamak istediğine değinen Yıldız:” Sol Parti tabanı yapılan bu haksız tutumu hoş karşılamıyor ve olası bir bölünmeyi istemiyor. Gregor Gysi, Dietmar Bartsch, Gesine Lötzsch ve Michael Brie gibi eski PDS’li yoldaşlar da yakın zamanda partinin bölünmesine karşı çıkıyorlar. Hamburg’daki Die Linke Yürütme Kurulu parti örgütüne danışmadan alınan bu kararı desteklemesi demokrasi düşmanlığı, insan kayırmacılığı ve likayatsızlık ile açıklanabilir. Die Linke Hamburg ve Merkez yönetimi derhal istifa etmelidir“ dedi.

HİZİPÇİLER PARTİDEN TEMİZLENMELİDİR

Yaşanan Ukrayna savaşı, ekonomik kriz, yükselen enflasyon ve aşırı sağcıların güçlenmesi gibi olumsuz gelişmelere karşı işçiler, sendikalar, sivil toplum, göçmenler ile hep birlikte yürümeye davet eden Yıldız, tutarlı bir şekilde barış ve toplumsal eşitliği sağlayan bir politika geliştirmek zorunda olduklarının altını çizdi.  

Sol’u kendini eleştirmesi gerektiğini ve muhalefet etme görevine dönmesi gerektiğini söyleyen Yıldız, “ Hizipçilik, partide kariyer peşinde koşanlar, ne olursa olsun hükümete katılalım işbirliğine girenler temizlenmelidir. Ayrıca kararlı bir muhalefet politikası izleyen yoldaşları ve hareketleri marjinalleştirmek ve onları her türlü yolla susturmaya çalışmak kabul edilemez. “ diye ifade etti.

DİE LİNKE KENDİNİ YENİLEMELİ YOKSA ÖLÜYOR

Die Linke’nin 2008 krizinde, Korona döneminde, ekonomik kriz ve enflasyon artışında  ve son olarak ise yaşanan savaşlar da ne yazık ki muhalefet yapmayı başaramadı ve halk için artık bir çözüm kapısı olarak görülmediğini eleştiren Yıldız, “ Bir kriz anında toplumun sesi olacak fabrikalarda, okullarda, üniversitelerde, kentlerde, sanatta ve kültür de toplumun her alanında onları temsil edecek sol bir partiye ihtiyaç vardır. Toplumsal hareketi ve direnişi demokratik protestolarla sokağa taşımak gerekiyor. Bu sebeple yüreği sol’dan atan işçi, emekçi, öğrenci, emekli, doğasever, göçmen kökenli toplumun tüm mağdur kesimlerini bir araya getirecek onları temsil edecek bir hareket başlamalıdır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir