“Futbol Express” İnternet spor gazetesi sahibi Hurşit Köse, Türkiye’den gelirken “negatif test sonucu belgesi olmadan uçağa kesinlikle binemessiniz” şeklindeki yeni uygulamaya sitem ederek, “Bir kez daha kendi kaderimize terkedilerek yalnız bırakıldık” dedi.
Yaz tatilini “Samsun-Gaziantep-Urfa” üçgeninde geçiren Hamburglu 20 yıllık gazeteci Hurşit Köse, izine gitmeden önce öve öve bitiremediği Türkiye’deki sağlık teşkilatlarının Korona dönemindeki uygulamalarından sonra, bu defa Test için karşılaştığı zorlukları kendi gazetesi Futboll Express’te Ali Akdemir’e verdiği söyleşide yayınlayarak, bu defa tepkilerini dile getirdi.
ALMANYA’DAN ÇİFTE STANDART UYGULAMASI
Hurşit Köse, ” Bir yanda Alman hükümeti, Türkiye’nin başta dört şehrine olmak üzere kısmi olarak seyehat uyarısını kaldırdık diyor, diğer taraftan ise, tezat bir uygulamayı yürürlüğe koyarak negatif kovid 19 test sonucu beraberinde olmayanların Almanya’ya ayak basamayacağını belirtiyor. Bu çifte standardı anlamakta güçlük çekiyorum” açıklamasında bulundu.
BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU!
Almanya’nın Kovid 19 pandemi sürecinde Türkiye’yi riskli ülkeler arasında görerek, seyahat uyarısında bulunmasını haksız ve politik bir karar olarak değerlendirdiği için, her türlü riski göğüsleyerek vatan sevgisinin ağır bastığını ve bu yüzden ailece Türkiye’ye tatile gittiklerini belirten gazeteci Hurşit Köse için, daha sonra yaşanan gelişmeler tam bir bilmeceye dönüştü.
İşte Hurşit Köse’nin sözleri:
” Önce geçen hafta Almanya riskli ülkelerden gelenlerin Almanya’da kurulacak test istasyonlarda ücretsiz koronavirüs testine tabi tutulacağını belirtti. Bizde bu karara sevinerek önceden Türkiye’de yaptırmayı düşündüğümüz test uygulamasından vazgeçerek, dönüşte Almanya’da havalimanında kovid 19 testini yaptırmaya karar verdik. Ardından, Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uygulamasını başta dört şehrimizde kısmen kaldırdığı haberini aldık. Bu sevindirici gelişme bizleri sonsuz derecede mutlu etti. Bu olumlu gelişmenin ardından, Almanya’nın çarşamba günü Türkiye’den gelecek yolcuların Almanya’ya dönüşten önce Türkiye’de muhakkak kovid 19 testini yaptırıp negatif test sonucunu alarak uçağa binebileceklerini açıklaması kafaları karıştırmaya yetti. Ortalıkta tam bir bilgi kirliliği oluştu. Ne yapıcağımızı bilemez bir duruma düştük. Almanya’nın bu ikircikli anlaşılmaz tutumunu anlamakta zorlandık. Almanya’nın bu tutumu için ”Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” demek lazım.
TÜRKİYE’DE ÖNÜMÜZE BİR YIĞIN BÜROKRATİK ENGEL ÇIKARTILDI!
36 yıldır da Almanya’da futbol hakemi olarak da görev yapan gazeteci Hurşit Köse, yaşadıklarından dolayı bir hayli üzgün olduğunu belirterek, ” Bizlere gelin, gönül rahatlığı içersinde ülkenizde tatil yapın” diyenlerin, kovid 19 testi yaptırmak istediklerinde ise, önlerine bir yığın bürokratik engel çıkartmalarını yadırgadığını ve kınadığını ifade ederek şöyle devam etti:
“Bana bugün koronavirüs testini yaptırmak için Antep’te bana önce, isimleri bende yazılı- 4 hastane adı verildi, sonra bu sayı ikiye düştü. Önce bankaya 110 lirayı online yatırıp dekontunu yetkililere iletiyorsunuz. Yine online olarak, uçus biletinizi ve kimliğinizin önlü, arkalı fotokopisini, başvuru formuyla birlikte tüm belgeleri dijital olarak gönderiyorsunuz. Tüm bu işlemler bittikten sonra, koronavirüs testini yaptırmak üzere hastahane önünde kurulan sahra çadırında beklemeye başlıyorsunuz.
Yaklaşık 1 saat beklemenin sonunda test işlemini yaptırabiliyorsunuz. Ben testi yaptırdıktan sonra, test çubuğunun bittiğini ve bu yüzden beklemelerin daha uzun zaman aldığını öğreniyorum. 9 Ağustos Pazar günü Antep’ten, Hamburg havalimanına uçacağım ve henüz test sonucu yazılı olarak elime ulaşmadı. Sabah ola hayrola, bakalım Antep havalimanında bizleri yarın neler bekliyor? İnternet deneyimi olmayan yaşlı insanlarımızın bu işlemlerin üstesinden nasıl gelebileceğini bilemiyorum?
Almanya’da ise, test istasyonlarında bu işlemlerin ücretsiz ve çok kısa sürede halledildiğini öğrendim.
GURBETÇİLER ÜVEY EVLAT MI?
Spor yazarı ve futbol hakemi Hurşit Köse, sözlerini şu duygu yüklü ve sitemli sözlerle tamamladı: “Biz yurt dışında yaşayan ve vatan hasretiyle yanıp tutuşan gurbetçilere niye hâlâ üvey evlat muamelesi yapıyorlar ve bu uygulamaları reva görüyorlar, bunu anlamış değilim?”
Haber: Ali AKDEMİR