Türk-Alman Gençlik Birliği tarafından, TED Events & Festivals by Turgut Duman organizasyonuyla düzenlenen “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Açık Hava Gençlik Festivali, Hamburg’da büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi.
GAZETEM Özel Haber
Hamburg’un gözde yeşil alanlarından Dammtor Parkı’nda, göl kenarında gerçekleştirilen festival, Hamburg ve çevresinden gelen 2 binin üzerinde ziyaretçiyi bir araya getirdi. Gün boyunca süren etkinliklerde vatandaşlar hem milli bayram coşkusunu yaşadı hem de kültürel ve sanatsal programlarla unutulmaz bir gün geçirdi.

ATATÜRK YOKSA!…
Türk-Alman Gençlik Birliği gençlerinin öncülüğünde gerçekleştirilen festival, Almanya’da yaşayan Türk toplumunun birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha ortaya koydu. Ailelerin, gençlerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte adeta bir bayram ve piknik atmosferi ortaya konuldu. Uzak mesafelerden bile görülüp okunacak pankartta ise, “Atatürk Yoksa Türkiye’de yok!” sözü oldukça düşündürücü idi.
Festival alanında kurulan yiyecek ve içecek stantları ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, Türkiye’nin farklı yörelerinden halk oyunları, halaylar, danslar ve kültürel gösteriler gün boyunca alana renk kattı. Katılımcılar müzik, kültür, dostluk ve dayanışma içerisinde milli bayramın anlam ve önemini hep birlikte yaşadı.

DJ Tekin’in birbirinden hareketli performansları eşliğinde misafirler eğlenceye doyarken, Türkiye’nin dört bir yanından halk dansları ve yöresel oyunlar festival coşkusunu daha da artırdı. Gün boyunca süren etkinliklerde katılımcılar hem geleneksel kültürü yaşama fırsatı buldu hem de müzik ve dansla unutulmaz anlar yaşadı.
Program kapsamında Can Zeybek ve Folklor Ekibi sergiledikleri gösterilerle büyük beğeni toplarken, sahne alan Burak Çetintaş & Band, Malte & Benjamin Stück, Arkadaşlar Orkestrası ile Mustafa Özarslan & Grup Çığ festival alanını dolduran binlerce kişiye unutulmaz anlar yaşattı. DJ Tekin’in performansı ise gün boyunca festival coşkusunu zirveye taşıdı.

HAMBURG MİTTE BELEDİYE BAŞKANI RALF NEUBAUER’DEN DESTEK
Festivalin en anlamlı anlarından biri ise Hamburg-Mitte Belediye Başkanı Ralf Neubauer’in gerçekleştirdiği konuşma oldu. Neubauer konuşmasında, 19 Mayıs Gençlik Festivali’nin artık Hamburg’un önemli kültürel etkinliklerinden biri haline geldiğini belirterek, bu organizasyonun Hamburg’un sosyal ve kültürel yaşamının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Farklı kültürleri bir araya getiren bu tür etkinliklerin toplumsal uyuma ve birlikte yaşama kültürüne önemli katkılar sunduğunu ifade eden Neubauer, festivale ve Türk toplumunun kültürel faaliyetlerine destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Türk-Alman Gençlik Birliği Yönetim Kurulu ve Organizasyon Komitesi, festivale katılımı, yaptığı anlamlı konuşma ve verdiği destek nedeniyle Hamburg-Mitte Belediye Başkanı Ralf Neubauer’e teşekkürlerini sundu.
Festivalin organizasyonunda Turgut Duman önderliğinde, TED Events & Festivals by Turgut Duman ile Türk-Alman Gençlik Birliği Yönetim Kurulu üyesi Berat Gözecan ile Organize Komitesinden Kemal Keskin ve Orhan Orhan Gazi Arı başta olmak üzere çok sayıda gönüllü görev aldı. Etkinliğin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinde gençlerin özverili çalışmaları ve gönüllülerin katkıları önemli rol oynadı.

GELECEK YIL DAHA GÜÇLÜ BİR FESTİVAL ORGANİZASYONU
Organizasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Hamburg’da binlerce vatandaşımızla birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyduk. Başta gençlerimiz olmak üzere, festivalimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza, sanatçılarımıza, gönüllülerimize, destek veren kurumlarımıza ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Bu büyük ilgi ve destek bizleri daha büyük organizasyonlar gerçekleştirmek için motive etmektedir. Önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı, daha renkli ve daha güçlü bir festivalle vatandaşlarımızın karşısında olacağız.”
Hamburg ve çevresinden gelen binlerce vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşen festival, Türkiye’nin milli bayramlarından biri olan 19 Mayıs’ın ruhunu Almanya’da yaşatırken, aynı zamanda kültürel birlikteliğin, dostluğun ve toplumsal dayanışmanın güçlü bir örneğini ortaya koydu.
Katılımcıların büyük memnuniyetiyle sona eren festival, Hamburg’daki Türk toplumunun en önemli açık hava kültür ve gençlik etkinliklerinden biri olarak hafızalarda yerini aldı.
ORGANİZASYON:
Düzenleyen:
Türk-Alman Gençlik Birliği Hamburg
Organizasyon:
TED Events & Festivals by Turgut Duman
Yer:
Dammtor Parkı – Hamburg
Katılım:
2.000’in üzerinde ziyaretçi
Sahne Programı:
• Can Zeybek ve Folklor Ekibi
• Burak Çetintaş & Band
• Malte & Benjamin Stück
• Arkadaşlar Orkestrası
• Mustafa Özarslan & Grup Çığ
• DJ Tekin
Hamburg’da yaşayan Türk toplumunun kültürel birlikteliğine önemli katkı sağlayan festivalin gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı olarak sürdürülmesi hedeflenmektedir.
Hamburg-Mitte Belediye Başkanı Ralf Neubauer, Hamburglu Türk-Alman Gençlik Derneği Eş Başkanları Melis Erkişi ve Erkan Şahin.
EŞBAŞKAN ERKAN ŞAHİN’DEN GENÇLİK FESTİVALİ DEĞERLENDİRMESİ
Planten un Blomen’daki harika bir günden hâlâ çok etkilenmiş durumdayız! Festivalimiz, Hamburg-Mitte İlçe Belediye Başkanı @ralf.neubauer.hh tarafından Hamburg’un kültürel yaşamının önemli bir parçası olarak değerlendirilen etkinliğimizi kutlamak için 2000’den fazla coşkulu insanı bir araya getirdi.
Sahne arkasında, harika moderatör ekibimizden etkileyici bir folklor grubuna ve onursal üyemiz Emrecan’ın Can Zeybek grubuna, yenilmez bir organizasyon ekibine ve iş birliği ortağımız Turgut Duman’a kadar birçok gayretli el ve gönül, her şeyin sorunsuz yürümesini sağladı.
Malte & Benjamin Stück, Burak Çetintaş & Band, Arkadaşlar Orkestrası, Mustafa Özarslan & Grup Çığ’dan gelen harika canlı müzik ve DJ Tekin ile yapılan muhteşem kapanış için de büyük bir teşekkür! Elbette, destekçilerimize, bağışçılarımıza ve sponsorlarımıza da büyük bir teşekkür borçluyuz.
Topluluğumuzla ve bu günü tam bir başarıya dönüştüren tüm “sessiz kahramanlarla” inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. Rekorlarla ve muazzam bir gururla dolu bir gün!
