Hamburg’daki Alevi Kurumlarından Suriye’deki Alevi Katliama Karşı Ortak Miting

Hamburg’daki Alevi kurumları, Suriye’de Alevilere yönelik gerçekleşen katliama karşı görkemli bir miting düzenledi. Binlerce vatandaşın katıldığı protesto gösterisinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasetçiler de yer aldı.

CEM MİRZANLI/GAZETEM

FOTO: CEM MİRZANLI

Protesto gösterisi, Hamburg’un tarihi Rathaus Meydanı’nda gerçekleşti. Toplanan kalabalık, Suriye’deki Alevilere yönelik katliamı kınayarak uluslararası kuruluşların acilen harekete geçmesini talep etti. Yapılan konuşmalarda, bu vahşetin son bulması için uluslararası toplumun daha aktif rol alması gerektiği vurgulandı.

Mitingin ardından katılımcılar, ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Hamburg Konsolosluğu’na yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca “Katliama Dur De!” ve “Alevilere Adalet!” sloganları atılırken, etkinlik olaysız bir şekilde sona erdi.

Hamburg’daki Alevi kurumlarının bu dayanışma ve barış çağrısı, toplumun her kesiminden genış destek gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir