Kemal Kocatürk festivale “Can” kattı

Hamburg’da düzenlenen 7. Tiyatro Köprüsü Festivali’nde Tiyatro Kumpanyası Berlin’in kurucusu Kemal Kocatürk, “Can Yücel – Lirik Tiyatro” oyununu sahneledi.

GAZETEM/HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentindeki 7. Tiyatro Köprüsü Festivali, Tiyatro Kumpanyası Berlin’in kurucusu Kemal Kocatürk’ün “Can Yücel – Lirik Tiyatro” adlı oyunuyla devam etti.

Hamburg’da Mut Tiyatrosu tarafından 2018’den beri düzenlenen festivalde her yıl bir oyunuyla yer alarak en kıdemlisi olan Kemal Kocatürk, Can Yücel’in şiirlerinden Genco Erkal’ın uyarlamasından yola çıkarak, kendisinin yönetip, oynadığı lirik oyunu sundu. Müziği eşi Ayça Kocatürk, şiirlerle bütünleşen fondaki perdeye yansıtılan çizimleri Mehmet Güleryüz’ün yaptığı oyunda, Kemal Kocatürk kendisine has etkileyici yorumu ve enerjisiyle ünlü şairimizin yaşamını ve eserleri “canlandırdı”.

Şiirleriyle yaşam öyküsü

Can Yücel’in yaşam hikayesini, doğumundan, Adana cezaevi yıllarına, Kuzguncuk’tan Datça’ya uzanan yaşam hikayesini, şairin muzip, dik ve bir o kadarda duyarlı şiirlerini baz alarak anlatan Kocatürk, izleyicilere keyifli bir tiyatro akşamı yaşattı. Yaklaşık bir saatlik gösteri sonunda izleyiciler Kemal Kocatürk’ü hararetle alkışladılar.

Festival 16 Haziran’a kadar devam edecek. Festivalin kalan programına www.muttheater.de internet sayfasından ulaşmak mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir