DÜĞÜN SALONU SAHİPLERİ TOPLANDI

Almanya’yı da sarsan Korona Virüsü tehlikesi karşısında Hamburg Sağlık Bakanlığı’nın düğünler için Nisan sonuna kadar getirdiği yasaklama dolayısıyla, bu eyalette 30 kadar düğün salonu sahibi ve temsilcisi  bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Harburg’daki MASAL Düğün Salonu’nda yapılan istişare toplantısında, Korona krizi süresince 20-25 düğünün iptali karşısında uğranılan maddi boyutun bilançosu ortaya konuldu ve tüm düğün sahiplerinin ve katılımcı yüzlerce davetlinin herhangi bir sağlık sorunu yaşamaması için bu tür önlemlerin gerekli olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. 

Sezer Atılanok toplantı öncesi Turgut Dumanı dezenfekte ederken

Meslektaşlarını ağırlayan Masal düğün salonu sahibi Sezer Atılanok, görünmez kaza olarak nitelendirdiği bu büyük kriz dönemini en başta sağlık olmak üzere ve maddi açıdan da büyük kayıplar vermeden geçiştirmek ve bu dönemde iptal edilen düğünlerin de ileriki aylara ertelenerek mutlaka yapılabilmesi için  imkanların seferber edilmesi gibi konuların ele alındığını ifade etti. Toplantıda düğün salonu sahibi Türk, İran, Afgan, Alman ve Rus temsilcileri hazır bulundu. 

Toplantıda, yetkili makamlarca açıklandığı belirtilen küçük ölçekli ve orta ölçekli şirketlere mali imkanlar,  eleman giderleri ve vergi kolaylıkları gibi konular da paylaşıldı. Önemli bir nokta ise, tüm katılımcıların bundan sonra her konuda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri hususunda anlaşma sağlamalarıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir