EURO 2024’te Hakemler Kararlarını sadece Kaptanlara Açıklayacak

UEFA Hakem Direktörü Roberto Rosetti, EURO 2024 turnuvasında hakemlerin kararlarını sahada sadece kaptanlara açıklayacağını duyurdu. Bu uygulama, futbolun imajını korumayı ve oyunda daha iyi iletişim sağlamayı hedefliyor.

CEM MİRZANLI/SPOR

Rosetti, hakemlerin modern futbolda karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, her maçta 200 ila 250 karar aldıklarını ve bu kararların yoğun baskı altında olduğunu belirtti. Yeni düzenleme ile her takımın kaptanı, hakemle iletişim kuran tek oyuncu olacak ve takım arkadaşlarının hakeme yaklaşmasını engelleyecek.

Bu yenilikçi adım, Nisan ayında UEFA EURO 2024 finalistleri çalıştayında fair play için yapılan anlaşmanın bir parçası olarak hayata geçiriliyor ve antrenörler ile oyuncular tarafından destekleniyor. Kaptan rolünü ihlal eden oyunculara sarı kart gösterilecek.

UEFA’nın hakem uzmanları, 24 takımın her biriyle bu konuyu ayrıntılı olarak görüşecek. Rosetti, bu yaklaşımın futbolun kalitesini artıracağını ve oyun içinde yapıcı bir diyalog sağlayarak, oyunun geleceğine olumlu bir katkı yapacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir