Hamburg’da Sahra Wagenknecht Fırtınası Esti

Almanya siyasetinin yükselen yıldızı Sahra Wagenknecht, Hamburg’da bir miting düzenledi. 9 Haziran’daki AB Parlamentosu seçimlerine katılacak BSW partisinin başkanı Wagenknecht, SPD-Yeşiller Hükümetini sert bir dille eleştirdi.

CEM MİRZANLI/GAZETEM

Foto:Gazetem

9 Haziran’da gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi partiler meydanlara çıkmaya başladı. Yapılan anketlerde oyu hızla yükselmeye devam eden BSW partisinin lideri Sahra Wagenknecht, seçim startını Hamburg’dan başlattı.

Altona semtindeki meşhur Fischmarkt’ta yaklaşık 700’ü aşkın vatandaşa seslenen Wagenknecht, 9 Haziran’daki seçimlerin BSW’nin ilk seçimi olduğunu ve bu seçimlerin sadece Avrupa için değil Almanya için de önemli olduğunu vurguladı.

WAGENKNECHT: “UKRAYNA’YA VERİLEN SİLAHLAR DAHA FAZLA SAVAŞA VE ÖLÜME YOL AÇIYOR“

SPD ve Yeşiller hükümetini eleştiren Wagenknecht, Ukrayna’ya silah yollamak için milyarlarca euro bütçe ayrılırken Almanya’daki çocukların eğitimi için bütçede kısıtlamaya gidildiğinin altını çizdi. Wagenknecht, Ukrayna’ya verilen silahların daha fazla savaşa ve ölüme yol açtığını ileri sürdü.

Almanya dış politikasının raydan çıktığını söyleyen Wagenknecht, Rusya’nın sağladığı ucuz enerji kötülenirken buna karşın vatandaşlara pahalı kaynaklar yaratıldığını belirtti.

FABIO DE MASI: “ELBTOWER BİR YIKINTIDIR“

BSW’nin Avrupa Parlamentosu adayı ve Hamburg Parlamentosu eski Milletvekili Fabio De Masi, Signa Grubu’nun iflasından sonra inşaatı duran Elbtower’ın Başbakan Olaf Scholz’un Hamburg Belediye Başkanı olduğu dönemde ortaya çıktığını ve şu an bir yıkıntı olduğunu söyledi.

Mitingde İngiltere’de tutuklu bulunan gazeteci Julian Assange’ın özgür bırakılması için açılan pankartlar dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir