CORONA & RAMAZAN YARDIM PAKETİ

Hamburglu işadamı Mehmet Şimşit, Corona günleriyle çakışan Ramazan ayında çeşitli yardım kuruşlarıyla işbirliği yaparak, 180 kişiye gıda ve hijyenik madde içeren paketler dağıttı.

Haber : Mehmet ATAK / Foto: gazetem.eu

Almanya’nın Hamburg kentindeki St. Georg semtinde dün oldukça duygulu bir yardım kampanyası gerçekleştirildi. Lequa e.V, Bürger Helfen Bürger, Hamburg Tafel, Bürgerverein St. Georg adlı yardım kuruluşları ile Hisar Fırını ve Pastanesi ve Sena Lebensmittel firmalarının destekleriyle Hansaplatz meydanında düzenlenen yardım etkinliğini organize eden işadamı Mehmet Şimşit’e, 2 saat boyunca eşi Liliana ve firma çalışanları ile arkadaşları Doğan İnce ve Rasim Durusoy yardımcı oldular. İçinde çeşitli gıda maddeleri, meşrubat ve hijyenik maske olan kağıt yardım torbaları, çevredeki ihtiyaç sahibi 180 kişiye dağıtıldı.

Coronavirüs önlemleri ile Ramazan ayına rastlayan bir dönemde başlatılan ve yasakların sona ereceği günlere kadar devam etmesi planlanan yardım organizasyonunun her Pazartesi ve Çarşamba günleri 16.00- 18.00 saatleri arasında devam edeceğini belirten yardımsever işadamı Mehmet Şimşit, “Dağıtım anında insanların yüzündeki memnuniyet ifadeleri karşısında çok duygulandım, gözlerim doldu. Önümüzdeki günlerde de devam edecek bu yardımlar için kapımız ihtiyaç sahiplerine açıktır” dedi.

DOĞAN İNCE, MEHMET ŞİMŞİT ve RASİM DURUSOY.

CUMA GÜNLERİ KİLİSEDE SICAK YEMEK
Hansatreff lokalinin sahibi Mehmet Şimşit, ayrıca  Cuma günleri, 11-00 13.00 saatleri arasında Lange Reihe caddesi yakınındaki St. Georg  Kirche adlı Kilisede ihtiyaç duyanlara sıcak yemek ve birer erzak paketi verildiğini sözlerine ekledi.   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir