Fatih Terim resmen Panathinaikos’ta!

Fatih Terim’in Yunanistan devi Panathinaikos ile anlaşmaya vardığının açıklanmasının ardından komşu basınında adeta yer yerinden oynadı. Terim’in gelişini ‘Noel bombası’ olarak duyuran Yunan basını tecrübeli teknik adamın maaşı konusunda da detaylar verdi.

Panathinaikos, teknik direktörlük görevine Fatih Terim’in getirildiğini açıkladı!

Kulüpten yapılan açıklamada “Hoş geldin İmparator Fatih Terim” ifadeleri kullanıldı.

Fatih Terim’in, çarşamba günü Atina’ya giderek kendini Panathinaikos’un hocası yapacak 1.5 yıllık resmi sözleşmeye imza atacak.

Yunanistan Süper Ligi’nde geçen yıl normal sezonu lider bitiren Panathinaikos, play-off’ta şampiyonluğu AEK’e kaptırdı. Atina temsilcisi, bu sezon ise 15 haftası geride kalan ligde 34 puan toplayarak lider PAOK’un ardından ikinci sırada bulunuyor.

Fatih Terim, Panathinaikos’un başında ocak ayında 3 kez Olympiakos derbisine çıkacak.

‘FIRTINA GİBİ GELİŞME’

Ta Nea: “Panathinaikos’ta fırtına gibi gelişme: Jovanovic gitti, Fatih Terim görevi hemen devraldı!”

ERT: “Panathinaikos kulübesinde Noel bombası: Efsanevi Türk teknik direktörü Fatih Terim, Ivan Jovanovic’ten görevi devralmak üzere Atina’ya gelecek!”

Kathimerini: “Panathinaikos’un Rennes, Aris, Atromitos ve Maccabi Haifa’ya karşı yenilmesine rağmen ufukta teknik direktör değişimi gerektirecek düzeyde ciddi bir durum yoktu. Kulüp ve Jovanovic arasında bazı konu ve durumlara ilişkin görüşler öğrenildi.”

TERİM’İN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Öte yandan Yunan medyası Fatih Terim’in maaşı konusunda da bir bilgilendirme yaptı. Terim’in maaşının önceki teknik adam Ivan Jovanovic’in aldığı ücret ile benzer olacağı aktarıldı. Daha önce çıkan haberlerde Ivan Jovanovic’in bonuslar hariç 900 bin euro net ücret kazandığı bildirilmişti. 

13 YILDIR ŞAMPİYON OLAMIYORLAR

Atina’ya bağlı olarak Yunanistan Süper Lig’de lider PAOK’un 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. 13 yıldır şampiyonluk özlemi çeken yeşil-beyazlı ekip, Yunanistan Ligi’nde 34 puanla ikinci sırada yer alıyor. Liderlik koltuğunda 35 puanla PAOK oturuyor.

YURT DIŞINDAKİ 3.KULÜBÜ

Panathinaikos, Fatih Terim’in Türkiye dışında çalıştırdığı 3. kulüp oldu. Terim daha önce Serie A ekiplerinden Fiorentina ve Milan’ı çalıştırmıştı.

BASKETBOLDA ATAMAN, FUTBOLDA TERİM

Panathinaikos futbol takımının Fatih Terim ile sözleşme yapmasının ardından iki ana branşının da birinci adamı Türk olacak. Panathinaikos’un basketbol takımı yazın başantrenörlüğe Ergin Ataman’ı getirmişti.

KAYNAK : SÖZCÜ ve HABERTÜRK Gazeteleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir