POTANIN KRALİÇELERİ 5. KEZ KADINLAR EUROLEAGUE’DE FİNALE YÜKSELDİ

Çekya’nın başkenti Prag’ta düzenlenen Final Four’da sahne alan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, yarı finalde İtalyan temsilcisi Famila Schio ile karşılaştı. Kralovka Arena’nın ev sahipliği yaptığı müsabakadan 77-70 galip ayrılan Potanın Kraliçeleri üst üste 2., toplamda 5. kez adını EuroLeague Women’da finale yazdırdı.

Tarihinde 9. kez Final Four’da mücadele eden Fenerbahçemiz, EuroLeague tarihinde 21 kez karşılaştığı Famila Schio’yu 16 maçta mağlup etmiş oldu.

Potanın Kraliçelerinin Kadınlar EuroLeague finalindeki rakibi USK Praha’yı 78-58 mağlup eden bir diğer Türk temsilcisi ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oldu. Final mücadelesi 16 Nisan Pazar günü TSİ 21.00’da oynanacak.

Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ile Prag Büyükelçimiz Egemen Bağış, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, Asbaşkan Hüseyin Beşok, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel de mücadeleyi takip etti.

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız maça; Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Emma Meesseman, Alina Iagupova ve Breanna Stewart beşiyle başladı.

Maçın hemen başında her iki takım da ürettiği hücumlardan eli boş dönerken, karşılaşmanın ilk basketi Beretta Famila Schio’dan geldi. (0-2) Jasmine Keys’le 5-0’ı bulan İtalyan ekine takımımızda cevap veren isim Emma Meesseman oldu. (2-5) Breanna Stewart ve Kayla McBride’ın hızlı hücumlarıyla sonuca giden Fenerbahçemiz, skor avantajını eline aldı. (10-5) Devam eden bölümde Keys ve Mabrey’in isabetiyle farkı 1’e indiren Famila Schio, 10-14’lük üstünlüğü yakaladı. Çeyrekte son 1 dakikaya 16-16’lık eşitlikle girilirken, skorerlerinden önemli katkı alan İtalyan temsilcisi ilk çeyreği 16-21 önde tamamladı.

Satou Sabally ve Martina Bestagno’nun karşılıklı isabetiyle başlayan çeyrekte skor da 20-24’e geldi. Breanna Stewart ve Courtney Vandersloot’un skor yüküne ortak oldukları bölümde 24-24’lük eşitlikle Famila Schio’nun molasına gidildi. Moladan Astou Ndour ve Marina Mabrey’in 5-0’lık serisiyle dönen rakip takım, 24-29’u buldu. Çeyrekte son 5 dakikanın içine 28-31’le önde giren taraf Famila Schio oldu. Breanna Stewart’ın üretken oyunuyla farkın 1 sayıya (36-37) indiği çeyrek sonunda soyunma odasına 36-40’lık skorla önde giren rakip takım oldu.

İyi başladığımız üçüncü çeyrekte Alina Iagupova ve Satou Sabally ikilisiyle üretken bir görüntü çizen Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız Breanna Stewart’ın da boyalı alan performansıyla farkı 7 sayıya çıkardı. (55-48) Skor avantajını çeyreğin geriye kalan bölümünde de koruyan Takımımız, final çeyreğine 61-54 önde girdi.

Alina Iagupova’nın 4-0’lık serisiyle başladığımız final çeyreğinde fark da çift hanelere çıktı. (65-54)  İtalyan temsilcisinin bu bölümdeki ilk isabeti Verona’dan geldi. (65-56) Devamında Howard ve Verona’yla üç sayı çizgisinin gerisini etkili kullanan Famila Schio farkı 6 sayıya kadar indirdi. (69-63) Savunma sertliğini arttırdığımız bölümde rakibi top kaybına zorlayan Potanın Kraliçeleri, 77-70’le parkeden galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

Skor dağılımımız: Satou Sabally 13, Alperi Onar 2, Emma Meesseman 13, Kayla McBride 2, Courtney Vandersloot 11, Alina Iagupova 12, Breanna Stewart 24. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir