SUNEXPRESS’TEN ÜCRETSİZ KORONA TESTİ

Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, ilk olarak Düsseldorf-Antalya uçuşlarında yolculara 15 dakikada sonuç veren antijen test hizmeti sunacak.


Hürriyet.com’un haberine göre, SunExpress’in Üst Yöneticisi Max Kownatzki, Almanya’dan Türkiye’ye gerçekleştirilen uçuşlarda bu hizmeti isteğe bağlı olarak ücretsiz sunacak ilk hava yolu firması olduklarını söyledi. Uygulamanın 8 Aralık’ta başlayacağını belirten Kownatzki, “Almanya’daki diğer havalimanlarıyla da görüşmelere başladık. Sadece Düsseldorf-Antalya hattında değil, aynı zamanda Türkiye’deki diğer destinasyonlara gerçekleştirilen uçuşlarda da bu uygulamayı başlatmak istiyoruz” dedi. Kownatzki, Türkiye’den Almanya’ya gerçekleştirilen tüm uçuşlarda yolcuların PCR testi yaptırma zorunluluğu olduğuna işaret ederek, Türkiye’de altyapının ‘harika’ bir şekilde kurulduğunu ve Türk hükümetinin Kovid-19 ile mücadelede ön sıralarda yer aldığını ifade etti.

İSTEĞE BAĞLI TEST ÜCRETSİZ YENİLENİYOR

Bu test yöntemini kısa sürede sonuç vermesi nedeniyle tercih ettiklerini dile getiren Kownatzki, “Yolcularımıza uçuşa en az 3 saat kala havalimanında olmalarını öneriyoruz. Antijen testi yaptırmak tamamen isteğe bağlı. Check-in kontuarında teste katılmak istediğini söyleyen yolcu, test merkezine götürülecek. Görevli sağlık personelinin sürüntü örneği alarak yaptığı bu testin değerleme süresi yaklaşık 15 dakika. Negatif test sonucunuzu aldığınızda, check-in işlemine devam edebilirsiniz. Test sonucu pozitif çıkarsa, hatalı sonuç riski düşük olmasına rağmen (yüzde 3 ihtimal) testi ücretsiz olarak yeniliyoruz. İkinci test sonucunun da pozitif çıkması durumunda yolcu uçuşa alınmayacak” bilgisini verdi.

Kownatzki, test giderlerinin SunExpress ve Düsseldorf havalimanı tarafından ortak karşılandığını belirterek, havalimanının test yapılması için yer tahsis etmesini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir