Yeni düzenlemeyle yabancılar dairelerinde bekleme süresi azalacak, İşlemler hızlanacak

Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Barış Öneş, bürokrasiyi azaltmak ve özellikle ilçe ve semt nüfus idareleri ve yabancılar dairelerindeki işlem sürelerini hızlandırmak için, müşteri hizmetleri merkezinde yeni düzenlemeye gidildiğini açıkladı.

Öneş, “Hamburg Service” adı altındaki yeni düzenleme ile nüfus idarelerinin ve yabancılar dairelerinin mesai saatlerinin birleştirilerek, daha verimli hizmetin mümkün kılındığına dikkat çekti.

Yeni düzenlemenin geçen yıl SPD ve Yeşiller tarafından sunulan ve kabul edilen ortak önerge çerçevesinde yapıldığını kaydeden Öneş, yeni düzenleme uygulamaya konmadan önce pilot proje bazında denendiğini ve çok iyi sonuçlar elde edilmesi üzerine, genel uygulamaya dönüştürüldüğünü belirtti.

Yeni düzenlemeye göre Hamburg’da yaşayan yabancılar, yeni oluşturulan www.aufenthaltserlaubnis.hamburg.de internet sayfası üzerinden işlem yaptırmak için randevu alabilecekler. Sayfada Almancanın yanı sıra İngilizce dil seçeneği de bulunuyor.

Randevu ve işlem süreleri önemli ölçüde azaltılacak

Hamburg’da yaşayan yabancıların çeşitli işlemlerini yaptırmak için başvurdukları yabancılar dairelerindeki uzun bekleme ve işlem sürelerinin sıkıntıya neden olduğuna değinen Öneş, yeni düzenleme ile belirgin bir rahatlama sağlanacağını kaydetti. Bunun için yabancılar dairelerinin mesai saatlerinin nüfus idareleriyle eşitlendiğini, personel sayısının artırıldığını ve dijital randevu sisteminin geliştirildiğini ve kolaylaştırıldığını söyleyen Öneş, “Müşteri hizmet merkezleri iyi çalışmakta ve insanlar memnun. Ama ne yazık ki şimdiye kadar yabancılar dairelerindeki işlemlerin çok uzun sürdüğünü de duyuyor ve görüyoruz. Şimdi yeni düzenleme ile yaşanan sıkıntılar giderilecek” diye konuştu.

Haber : Nebahat Uzun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir