Aydan Özoğuz ve Ali Şimşek’ten “Yeni Çifte Vatandaşlık Yasası”

Almanya’nın liman kenti Hamburg’da, Rothenburgsort semtindeki    Haak-Bir derneğinde Hamburg Eyalet Meclisi Milletvekili Ali Şimşek’in girişimleriyle, Almanya Federal Meclis milletvekili ve Federal Parlemento Meclis Başkan Vekili Aydan Özoğuz’un katıldığı “Çifte Vatandaşlık Yasası” ve „Kalifiyeli İşci Göç Yasası” konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir 

Haak-Bir derneğinde hep birlikte yapılan geleneksel kahvaltının ardından gerçekleşen etkinliğe yoğun bir ilgi oldu. 

Haak-Bir derneği başkanı Seval Ünlü’nün açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe, Yeşiller partisinden siyasetci Bayram İnan, CHP Hamburg Birliği başkan yardımcısı Erdoğan Bayram, yönetim kurulu üyeleri Eylem Doğan veTaşkın Irmak, TGH kurucularından ve eski yöneticilerinden Ali Kurtuldu, Kaşanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Dişli, Eski Haak-Bir derneği başkanı Ali Ay, Almanya Yozgatlılar Federasyonu  önceki başkanı Salih Çelik, Demokrat Çorumlular Platformu Derneği başkanı Birol Topalak, Hamburg AKM yöetim kurulu üyesi Şeref Arslan,Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Ertaş Akçelik, Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği’nden Müşerref Sarı, medya mensuplarından Ali Akdemir, Zafer Özpolat ve Nebahat Uzun, Rıza Atamtürk (Radyo Anılar FM), Naciye Aslan (Manşet)  olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

SİYASETÇİLERE YOĞUN SORU YAĞMURU!

SPD Federal Meclis Milletvekili Aydan Özoğuz ve Hamburg Eyaleti Meclis milletvekili Ali Şimşek’in konuşmalarından sonra toplantıya katılanlardan bazıları, siyasetçileri  yoğun soru yağmuruna tuttular. 

Gerek Çifte Vatandaşlık konusunda, gerekse de Kalifiyeli İşci Göçü Yasası konusunda alınan kararların henüz yürürlüğe girme noktasında son pürüzler aşılmadığı için sorulan soruların bazılarına yeterli cevaplar verilemedi.  

Bu konuda söz alan bazı konuşmacılar SPD’nin bu kez daha tutarıi ve kararlı bir siyaset izlemesi gerektiğini, aksi taktirde göçmen kökenli  üyelerden yoğun istifaların yaşanacağı vurgulandı. Bu konuda iki yasanın da son şeklini aldıktan sonra,  SPD Eyalet Parlamentosu milletvekili Ali Şimşek, Haak-Bir derneğinde tekrar bir toplantının yapılmasına öncülük edeceğini,  ayrıca konuklardan gelen sorularla ilgili kendi bürosundaki danışmanlarına başvuru yapılabileceğini  ve sorulara cevap arayışını sürdüreceğini belirtti.

“KOALİSYON HÜKÜMETİNDE ÇİFTE VATANDAŞLIK İÇİN BİR SIKINTI GÖRMÜYORUM!”

Haak-Bir derneğinde ilk kez bir toplantıya katıldığıni ve yaklaşık 23 yıl önce siyasete atıldığı dönemlerden  kendisini tanıyan bazı  yüzleri dernekte görmekten mutlu olduğunu  vurgulayan Aydan Özoğuz,  dernek başkanı Seval Ünlü  ve SPD Milletvekili Ali Şimşek’e kahvaltı ve toplantı daveti için teşekkür etti.

SPD- Yeşiller,-FDP koalisyon hükümetinde çifte vatandaşlık yasasının 2024 yılında yürürlüğe girmesinde bir sorun görmediğini belirten Aydan Özoğuz, „Almanya’da yaşayan bir çok ülkenin vatandaşları çifte vatandaş durumundadır.  Almanya’da doğup büyüyenlerin Türkiye seçimlerinde  oy kullanmasıni tasvip etmiyorum.“ dedi 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir