Fenerbahçe galibiyet serisini Avrupa’da da bozdu!

Bu sezon Avrupa’da oynadığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe, Ludogorets deplasmanında 2-0 mağlup oldu ve müthiş seriyi bozdu.

SÖZCÜ Gazetesi’nin haberine göre;

Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü maçında deplasmanda Bulgaristan ekibi Ludogorets ile karşı karşıya geldi.

Bu sezon Avrupa’da oynadığı 9 maçın tamamını kazanan sarı lacivertliler 2-0 kaybetti ve ilk kez mağlubiyet yaşadı. Ligde Trabzonspor’a kaybederek 19 maçlık serisi sona eren Kanarya Avrupa’da da serisini bozdu.

Bulgaristan deplasmanında 1 puan alması halinde gruptan çıkmayı garantiye alacak Fenerbahçe’de planlar bir sonraki maça kaldı.

GOL 18. DAKİKADA GELDİ

Ludogorets 18. dakikada Jakub Piotrowski ile öne geçti… Anton Nedyalkov’un pası ile ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Jakub Piotrowski doğrudan kaleyi düşündü ve meşin yuvarlak sağ üst köşeden filelerle buluştu.

İlk yarı ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda baskısını arttıran ve beraberlik için yüklenen Fenerbahçe’de şanssız bir an yaşandı.

DİREKTEN DÖNDÜ!

56. dakikada ceza sahasında topla buluşan Batshuayi’nin sol çaprazdan vuruşunda top direkten döndü.

Kalan dakikalarda oyuna değişikliklerle müdahale eden teknik direktör İsmail Kartal arzu ettiği golü bulamadı.

90+2’de ev sahibi Rwan Seco ile bir gol daha bularak farkı 2’ye çıkardı ve maça son noktayı koydu.

Fenerbahçe bu sonucun ardından 9 puanda kaldı, Ludogorets ise puanını 6’ya çıkardı.

Fenerbahçe gruptaki bir sonraki maçını 30 Kasım’da Nordsjaelland ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ludogorets ise deplasmanda Spartak Trnava ile oynayacak.

İlk maçında Danimarka temsilcisi Nordsjaelland’ı 3-1, ikinci karşılaşmasında deplasmanda Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, son olarak evinde konuk ettiği Ludogorets’i de 3-1 ile geçmişti.

Kartal’dan 4 değişiklik

Bulgaristan’ın Ludogorets ekibine konuk olan Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Trabzonspor maçına göre ilk 11’inde 1’i zorunlu 4 değişiklik yaptı. Deneyimli teknik adam, Ludogorets Arena’da oynanan karşılaşmada Trabzonspor maçında ilk 11’de forma giyen oyunculardan Samet Akaydın’ı statü gereği oynatamazken, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Edin Dzeko’yu yedeğe çekti. 62 yaşındaki çalıştırıcı, bu isimlerine yerine ise Yusuf Akçiçek, Miguel Crespo, Ryan Kent ve Michy Batshuayi’yi 11’de değerlendirdi.

Ludogorets karşısında kalede Dominik Livakovic’i görevlendiren Kartal, dörtlü savunmasını Bright Osayi-Samuel, Yusuf Akçiçek, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu’ndan oluşturdu. Orta sahada İsmail Yüksek ile Miguel Crespo’yu oynatan tecrübeli teknik adam, hücum hattını Ryan Kent, Miha Zajc ve Dusan Tadic’e emanet etti. Kartal, gol yollarında ise Michy Batshuayi’ye güvendi.

Fenerbahçe’de İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Umut Nayir, Ahmet Aydın, Muhammet İmre, Sebastian Szymanski, Kaan Akyazı ve Efekan Karayazı ise yedek soyundu.

Yusuf Akçiçek, ilk resmi maçına Avrupa’da çıktı

Fenerbahçe’nin akademi oyuncularından Yusuf Akçiçek, A Takım’la ilk resmi maçına Ludogorets karşısında çıktı. Sakatlıklar nedeniyle savunmadaki eksikte kendisine şans doğan 17 yaşındaki sol ayaklı stoper, sarı-lacivertli formayı ilk kez bir Avrupa karşılaşmasında giydi.

Cengiz Ünder 2 maç sonra

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Cengiz Ünder, 2 maç sonra kadroda yer aldı. Ligde Antalyaspor karşısında maçın başında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre takımından ayrı kalan 26 yaşındaki oyuncu, Hatayspor ve Ludogorets maçlarının son anlarında forma giyerek sahalara dönmüştü.
Söz konusu müsabakaların ardından ağrıları nedeniyle ligde oynanan Pendikspor ve Trabzonspor müsabakalarında kadroya alınmayan Cengiz Ünder, 2 maçın ardından yeniden kadroya dahil edildi.

Fenerbahçe’de 6 eksik

Fenerbahçe, Ludogorets karşısında 6 oyuncusundan faydalanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Fred Rodrigues, Joshua King, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş, önemli müsabakada forma giyemedi.

Altyapıdan 6 isim kadroda

Fenerbahçe’de futbol akademisinden 6 isim Ludogorets maçı kadrosunda yer aldı. Sarı-lacivertlilerde eksikler nedeniyle kaleci Furkan Onur Akyüz (18), stoper Yusuf Akçiçek (17), sol bek Ahmet Necat Aydın (18), merkez orta saha Efekan Karayazı (18), ön libero Muhammed İmre (18) ve sol kana Kaan Akyazı (18) kadroya dahil edildi. Söz konusu isimlerden Yusuf maça ilk 11’de başlarken, diğer oyuncular İsmail Kartal’dan forma bekledi.

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Fenerbahçeli taraftarlar, Bulgaristan deplasmanında da takımlarını yalnız bırakmadı.
Sarı-lacivertliler, kendilerine ayrılan bölümün tamamını doldururken, maç öncesinde takımlarına büyük destek verdi. Öte yandan, Ludogorets tribünlerinde de Fenerbahçeli taraftarlar göze çarptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir