Hamburg’da DİTİB’in ilk İmam Hatip Lisesi açıldı

Almanya’nın kuzeyinde yer alan Hamburg kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi (İHL) açıldı.

HÜRRİYET Gazetesinin haberine göre;

AÇIK Öğretim İmam Hatip Lisesi’nin açılış programı Bergedorf DİTİB Kocatepe Camii’nde düzenlenen programla tanıtıldı. Açılış törenine; Türkiye Cumhuriyeti Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Hamburg Eğitim Ataşesi Lütfi Dede, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güzel, DİTİB Hamburg-Schleswig Holstein Dini Danışma Kurulu Başkanı Osman Dikeç ve Eyalet Birliği Başkanı Mehmet Gök, DİTİB Federal Kadın Birliği Başkanı Safiye Kılıç’ın yanı sıra bölgedeki dernek yöneticileri ve din görevlileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açılışı yapılan törende; DİTİB Hamburg-Schleswig Eyalet Birliği Başkanı Mehmet Gök ve Konya NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güzel günün anlam ve önemini belirten konuşmalarında, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi’nin hayırlı olması dileğinde bulundular.

DİTİB CAMİLERİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi programı ile Almanya’da DİTİB camilerinde bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren DİTİB Hamburg-Schleswig Holstein Dini Danışma Kurulu Başkanı Osman Dikeç, Kuzey Almanya’da yaşayan gençlerden gelen yoğun talepler üzerine bu programı başlattıklarını söyledi. Dikeç, Açık Öğretim İmam-Hatip Lisesi programının ders ve eğitim süreci hakkında şu bilgileri paylaştı: “Programda kız ve erkek öğrenciler; Arapça, Hadis, Kur’an-ı Kerim, Tefsir ve Hitabet dersleriyle birlikte alan dersleri görülecek. Dersler, DİTİB’e bağlı Bergedorf Kocatepe Camii ile Pinneberg Yeni Camii’nde uzman eğitmenler tarafından sadece hafta sonları yüz yüze verilecek. Daha çok 15-25 yaş aralığını kapsayan eğitim 3 yıl sürecek. 9, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsayan 4 yıllık eğitim süreci, yurtdışındaki öğrenciler için yoğunlaştırılmış programla üç yılda tamamlanacak. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere Türkiye’deki lise diplomalarıyla eşdeğer sayılan geçerli bir diploma verilecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir