Ukrayna’da kadın askerlerden topuklu prova

Ukraynalı kadın askerler, ülkenin bağımsızlığının 30’uncu yıldönümü sebebiyle yapılan geçit töreni provalarına topuklu ayakkabılarla katıldı. Duruma tepki gösteren Ukrayna Meclisi Başkan Yardımcısı Elena Kondratyuk, “Sayın Savunma Bakanı, siz ülkemizi ve ordumuzu NATO standartlarına bu şekilde mi yaklaştırıyorsunuz? Bu bir aşağılamadır” dedi.

Ukrayna’nın Sovyetler Birliği’nden ayrılışının 30’uncu yıldönümü sebebiyle 24 Ağustos’ta Khreshchatyk kentinde gerçekleşecek askeri geçit töreni provalarına kadın askerler, siyah topuklu ayakkabıyla katıldı. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı basın organı tarafından verilen bilgiye göre, kadın askerlerin ilk defa topuklu ayakkabılarla provalara katıldığı belirtildi.

Söz konusu olay ülke genelinde tepkilere neden oldu. Ukrayna Meclisi Başkan Yardımcısı Elena Kondratyuk, Savunma Bakanı Andrey Taran’a tepki göstererek, “Bu saçmalığı Ukrayna Savunma Bakanlığı sitesinde gördük. Sayın Savunma Bakanı, siz ülkemizi ve ordumuzu NATO standartlarına bu şekilde mi yaklaştırıyorsunuz? Bu bir aşağılamadır” dedi.

Kaynak: Sozcu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir